Ar fi estorcat $1000 de la un antreprenor. Judecătoarea Maria Tertea, vizată într-un nou dosar penal
Full Article 2 minutes read

Ar fi estorcat $1000 de la un antreprenor. Judecătoarea Maria Tertea, vizată într-un nou dosar penal

Judecătoarea Maria Tertea, care a fost reținută acum câteva săptămâni pentru mită, s-a mai ales cu o cauză penală. Potrivit unui comunicat publicat pe 8 aprilie de reprezentanții Procuraturii Generale, aceasta figurează într-o nouă cauză penală pentru trafic de influență. Mai exact, potrivit materialelor urmăririi penale, aceasta ar fi estorcat $1000 de la un antreprenor.

Susținând că are influență asupra procurorilor, magistrata ar fi estorcat de la conducătorul unei firme o mie de dolari SUA pentru a interveni la adoptarea unei decizii într-un proces penal, care ar avantaja interesele respectivului agent economic.

Tertea este cercetată în libertate, după ce atât sediul Ciocana al Judecătoriei Chișinău, cât și Curtea de Apel Chișinău au respins demersurile Procuraturii Anticorupție de plasare a acestuia în arest.

Reamintim că Maria Tertea a fost reținută în flagrant delict, pe 22 martie curent, într-un alt dosar, pornit de procurorul general. Cauza a fost inițiată în baza unor informații, potrivit cărora, Tertea ar fi pretins 16 mii de dolari SUA de la conducătorul unui agent economic pentru a interveni pe lângă alți colegi de-ai săi să adopte o soluție favorabilă într-un litigiu civil. În cadrul acțiunilor de urmărire penală, procurorii de comun cu CNA, au documentat acțiunile ilicite ale judecătorului, acesta fiind reținut și învinuit de primirea a 11 mii de dolari SUA din suma inițial pretinsă.

La demersul Procuraturii Anticorupție magistrata a fost suspendată provizoriu din funcție până la rămânerea definitivă a hotărârii în cauza penală în care este vizată.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: