Arbori transformați în cioturi pe o stradă din centrul Chișinăului. Explicația întreprinderii „Spații Verzi”
Full Article 3 minutes read

Arbori transformați în cioturi pe o stradă din centrul Chișinăului. Explicația întreprinderii „Spații Verzi”

Mai mulți arbori au fost defrișați în ultimele zile pe strada Alexandru Bernardazzi din centrul Chișinăului. Un cititor NM a expediat în adresa redacției mai multe fotografii cu trunchiurile rămase. Aceasta susține că arborii erau sănătoși și nu necesitau a fi tăiați. Contactat de NM, purtătorul de cuvânt al Întreprinderii Municipale „Asociația de Gospodărire a Spațiilor verzi” a dat asigurări că fiecare defrișare se face după obținerea unei autorizații oferită de Agenția de Mediu și că decizia ar fi justificată. 

Un cititor NM care a ținut să rămână anonim ne-a scris că pe strada Alexandru Bernardazzi din centrul capitalei, reprezentanții Spații Verzi ar defrișa arbori sănătoși. Acesta a expediat mai multe imagini de la fața locului. „O tăiere nemiloasă a copacilor”, a menționat cititorul NM.

Contactat de NM, purtătorul de cuvânt al Întreprinderii Municipale „Asociația de Gospodărire a Spațiilor verzi” Victor Nichituș a argumentat că toate lucrările de defrișare care sunt executate de întreprindere se fac cu autorizația Agenției de Mediu din subordinea Ministerului Mediului.

„În momentul când există o defrișare, care se întâmplă în municipiul Chișinău, există și o autorizație. Această autorizație se acordă de către forul superior în domeniul ecologic. Toate defrișările care sunt efectuate se fac în baza unei autorizații, iar autorizația este eliberată de către Agenția de Mediu”, a menționat reprezentantul întreprinderii.

El a adăugat că „cei care au eliberat autorizația sunt responsabili pentru starea de sănătate a acestor arbori” și că Agenția de Mediu „știe ceea ce eliberează”.

„Sunt foarte multe cazuri când suntem telefonați și ni se solicită să defrișăm arborii pentru că ar fi rupți sau bolnavi, dar noi nu putem să facem acest lucru fără existența unei autorizații”, a subliniat reprezentantul întreprinderii.

UPDATE: Purtătorul de cuvânt al Întreprinderii Municipale „Asociația de Gospodărire a Spațiilor verzi” Victor Nichituș a venit cu unele precizări cu referire la defrișările de pe strada Alexandru Bernardazzi. El a spus că acestea „s-au făcut și în baza solicitării venite din partea Apă Canal din cauza faptului că o parte din arbori de pe Bernardazzi prin rădăcinile lor au contribuit la deteriorarea rețelei de apă”.

UPDATE Într-un comentariu pentru NM, Agenția de Mediu a subliniat că instituția „nu efectuează cercetări sau analize cu privire la starea arborilor” și că „cu competențe în acest sens, în cazul or. Chișinău a fost împuternicită Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi””. Mai mult, Agenția acuză „Spații Verzi” că i-ar discredita imaginea.

Arbori transformați în cioturi pe o stradă din centrul Chișinăului. Explicația întreprinderii „Spații Verzi” Arbori transformați în cioturi pe o stradă din centrul Chișinăului. Explicația întreprinderii „Spații Verzi” Arbori transformați în cioturi pe o stradă din centrul Chișinăului. Explicația întreprinderii „Spații Verzi” Arbori transformați în cioturi pe o stradă din centrul Chișinăului. Explicația întreprinderii „Spații Verzi” Arbori transformați în cioturi pe o stradă din centrul Chișinăului. Explicația întreprinderii „Spații Verzi”


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: