Armata Națională cheamă rezerviștii la antrenamente
Full Article 1 minutes read

Armata Națională cheamă rezerviștii la antrenamente

Rezerviștii Forțelor Armate vor desfășura, în perioada 19-23 septembrie, antrenamente în centrele de instruire ale Armatei Naționale. Informația a fost făcută publică de Ministerul Apărării, la două luni după exerciții similare. Contactați de NM, reprezentanții Ministerului Apărării au precizat că este o practică obișnuită, efectuată anual, și nu are legătură cu situația privind securitatea țării.

Potrivit comunicatului publicat pe 14 septembrie de Ministerul Apărării, activitatea se organizează cu scopul verificării aptitudinilor rezerviştilor și familiarizării acestora cu echipamentul și armamentul din dotarea Armatei Naționale. Conform programului de pregătire, aceștia vor studia regulamentele militare și vor participa la ședințe de tragere.

În acest scop, Centrele militare sau Secțiile administrativ-militare au expediat în adresa participanților ordinele de chemare prin care vor fi convocați pentru antrenamente.

De menționat că pregătirea rezerviștilor se organizează anual și are loc în temeiul Legii cu privire la rezerva Forțelor Armate și planului de pregătire a rezervei, aprobat prin Hotărâre de Guvern în anul 2022. Ultimele antrenamente de acest fel au fost organizate în luna iulie. Ministerul Apărării a precizat pentru NM că nu este vorba despre aceeași rezerviști, ci aceștia sunt invitați pe rând.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: