Armata rusă a lansat un atac masiv cu drone asupra Kievului. Alerta aeriană a durat șase ore
Full Article 2 minutes read

Armata rusă a lansat un atac masiv cu drone asupra Kievului. Alerta aeriană a durat șase ore

Armata rusă a lansat un atac masiv cu drone Shahed – 131/136 asupra Ucrainei, în noaptea de 24 spre 25 noiembrie. Cinci persoane au fost rănite la Kiev în urma atacului. În centrul orașului, 77 de case rezidențiale și 120 de instituții au rămas fără electricitate, relatează Ucrainskaya Pravda.

Comandamentul Forțelor Aeriene ucrainene a declarat că trupele ruse au lansat un număr record de drone asupra Ucrainei, Kievul fiind principala direcție de atac. „Au fost lansate aproximativ 75 de drone de tip Shahed-131/136. Dintre acestea, 71 au fost doborâte de forțele de apărare aeriană”, au precizat reprezentanții Comandamentului.

În capitala ucraineană, resturi de drone au căzut peste clădiri și case rezidențiale din cartierele Solomenskyi, Dniprovskyi și Goloseevskyi, a declarat primarul Kievului, Vitalii Kliciko. În cartierul Solomenskyi, au izbucnit mai multe incendii în urma căderii fragmentelor de dronă: la o grădiniță, într-o clădire rezidențială și într-o zonă deschisă. Resturile unei drone a căzut la etajul doi dintr-un bloc de locuit cu cinci nivele.

Potrivit lui Kliciko, cinci persoane au fost rănite în atacul de la Kiev, inclusiv un copil de 11 ani. Toate victimele au primit asistență medicală la fața locului sau la spital. Alerta aeriană de la Kiev a durat timp de șase ore.

După atacul din centrul orașului, 77 de clădiri rezidențiale și 120 de instituții au rămas fără lumină, a precizat Ministerul ucrainean al Energiei.

Partea rusă nu a comentat deocamdată atacurile.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: