Arme și muniții confiscate la Cahul, Vulcănești și Taraclia. Patru indivizi s-au pomenit cu percheziții (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Arme și muniții confiscate la Cahul, Vulcănești și Taraclia. Patru indivizi s-au pomenit cu percheziții (VIDEO)

Patru bărbați din raioanele Cahul, Vulcănești și Taraclia riscă până la 7 ani de închisoare pentru deținere ilegală de arme și încălcări de păstrare a acestora, informează Inspectoratul General al Poliției (IGP) în data de 16 iulie. Oamenii legii au efectuat percheziții la domiciliile acestora și au depistat arme și muniții, utilizate pentru braconaj.

Indivizii au vârstele cuprinse între 32 și 65 de ani. Aceștia sunt suspectați că ar deține ilegal arme, precum și alte obiecte folosite la acțiuni de braconaj. În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile bănuiților, polițiștii au  depistat și ridicat mai multe arme și muniții de diferite tipuri. Printre ele erau și deținute fără acte de provenință și cu încălcări la deținere și păstrare – o armă lungă cu țeavă lisă de model IJ-18, o armă lungă cu țeavă lisă de model TOZ -54, ambele de calibrul 12 mm, 45 de cartușe de calibrul 28 mm, cartușe de calibrul 9×18 mm destinate pentru pistol de model „Makarov”,  cartușe de calibrul 22 Lr. destinate pentru armă cu țeavă ghintuită, 20 de cartușe de calibrul 12 mm.

De asemenea, au fost ridicate cantități impunătoare de pulbere care se atribuie la substanțe explozive.  

Munițiile erau utilizate de către suspecți pentru vânătoarea animalelor sălbatice, în lipsa autorizației corespunzătoare și în perioada interzisă, pe timp de noapte (braconaj).

Bunurile au fost transmise pentru efectuarea expertizei balistice pentru stabilirea faptului dacă acestea au fost folosite și în comiterea altor infracțiuni.

Bărbații riscă de la 3 la 7 ani de închisoare, cu privarea de dreptul de deţinere sau port şi folosire a armei.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: