Armistițiu între Israel și Hamas: Zeci de prizonieri și ostatici – femei și minori – eliberați de ambele părți
Full Article 2 minutes read

Armistițiu între Israel și Hamas: Zeci de prizonieri și ostatici – femei și minori – eliberați de ambele părți

Treizeci şi nouă de palestinieni au fost eliberați vineri, 24 noiembrie, din închisorile israeliene în baza acordului de armistițiu încheiat cu Hamas, scrie publicația Meduza. Toți prizonierii sunt femei și minori, precizează sursa citată, care face referire la The Times of Israel.

Potrivit BBC, 39 de palestinieni au traversat deja punctul de control Beitunia de la granița dintre Israel și Cisiordania și se află acum pe un teritoriu controlat de administrația lui Mahmud Abbas.

Între timp, primul grup de ostatici capturați de militanții Hamas s-a întors în Israel. Este vorba de 13 femei și copii, care au fost ținuți în captivitate încă de la începutul conflictului militar.

În total, ca parte a acordului, cel puțin 50 de ostatici trebuie să fie returnați în Israel. În schimb, autoritățile țării s-au angajat să elibereze din închisoare cel puțin 150 de prizonieri palestinieni.

Armistițiul de patru zile dintre Israel și gruparea militantă Hamas intră vineri în vigoare. Armata israeliană a anunțat că nu se va retrage însă din Gaza, pe timpul încetării focului.

Peste 14.800 de persoane au fost ucise în Gaza începând cu 7 octombrie. În Israel, bilanțul oficial al victimelor atacurilor Hamas se ridică la aproximativ 1.200 de morți.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: