Artiștii moldoveni Carla’s Dreams și The Motans cer ajutor de la guvernul României
Full Article 1 minutes read

Artiștii moldoveni Carla’s Dreams și The Motans cer ajutor de la guvernul României

Peste 90 de artişti i-au adresat o scrisoare deschisă premierului României Ludovic Orban în care solicită includerea artiştilor în schema de ajutor de stat pentru a veni în sprijinul sectorului cultural. Printre semnatari sunt și moldovenii Carla’s Dreams și The Motans, scrie AGERPRES

În scrisoarea deschisă, adresată deopotrivă vicepremierului României Raluca Turcan şi ministrului Culturii, Bogdan Gheorghiu, postată pe Facebook, artiştii subliniază că „existenţa sectorului cultural depinde nu doar de organizatorii de evenimente, ci mai ales de artişti”.

„Am luat la cunoştinţă că Ministerul Culturii, cu sprijinul Guvernului României, a elaborat un proiect de schemă de ajutor de stat pentru a veni în sprijinul sectorului cultural, ale cărui activităţi au fost sistate pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2. Însă am constatat cu surprindere că artiştii nu sunt incluşi în planul Guvernului. (…) Considerăm că existenţa sectorului cultural depinde nu doar de organizatorii de evenimente, ci mai ales de artişti. Vă rugăm să includeţi în schema de ajutor de stat şi această entitate ca beneficiar eligibil al sumelor destinate ajutorării sectorului cultural”, se arată în scrisoarea deschisă.

Artiștii moldoveni Carla's Dreams și The Motans cer ajutor de la guvernul României

AGERPRES

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: