Artistului rus Filip Kirkorov i-a fost interzisă intrarea în Moldova, după ce a ajuns la Aeroportul Chișinău
Full Article 2 minutes read

Artistului rus Filip Kirkorov i-a fost interzisă intrarea în Moldova, după ce a ajuns la Aeroportul Chișinău

Interpretul rus Filip Kirkorov nu a fost lăsat să intre în Republica Moldova. S-a întâmplat în seara de 28 iulie, la Aeroportul Internaional Chișinău.

Într-un scurt comentariu pentru presă, Poliția de Frontieră a precizat că mai multor cetățeni străini le-a fost interzisă intrarea în R. Moldova.

În Aeroportul Internațional Chișinău în privința unor cetățeni străini a fost luată decizia de refuz de intrare în Republica Moldova. Fiind supuși controlului, conform protocoalelor stabilite, s-a constatat că nu au fost întrunite condițiile pentru autorizarea trecerii frontierei de stat”, se arată în declarație.

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) au refuzat să comenteze situația. Nici artistul nu a comentat deocamdată incidentul.

Amintim că Filip Kirkorov este pritre interpreții ruși invitați să cânte în Piața Marii Adunări Naționale în luna iunie. ODrept organizator oficial al evenimentului figura activistul Veaceslav Valico – candidat independent la cele mai recente alegeri parlamentare (reprezentat atunci la dezbaterile electorale de către controversatul om de afaceri Veaceslav Platon).

Recent, procurorul general interimar Dumitru Robu a declarat că Partidul „ȘOR” este cel care a plătit 260 000 de dolari echivalentul a circa 5 milioane lei pentru organizarea concertului care urma să aibă loc pe 19 iunie în PMAN. Deși concertul nu a avut loc, onorariile achitate interpreților ruși așa si nu a au fost restituie Partidului „ȘOR”, potrivit Procuraturii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: