Robu: Kirkorov și Morgenshtern au primit $260 mii pentru concertul anulat. „Onorariile nu au fost restituite”
Full Article 3 minutes read

Robu: Kirkorov și Morgenshtern au primit $260 mii pentru concertul anulat. „Onorariile nu au fost restituite”

260 de mii de dolari – atât ar fi achitat Partidul Politic „ȘOR” interpreților ruși Filip Kirkorov și rapperului Morgenshtern care urmau să cânte pentru moldoveni în cadrul concertului din 19 iunie din Piața Marii Adunări Naționale. Declarația a fost făcută de procurorul interimar general Dumitru Robu, care se află în Parlament pentru a cere ridicarea imunității deputatei Marina Tauber. Potrivit lui Robu, deși concertul așa și nu a avut loc, banii nu au fost restituiți în contul Partidului „ȘOR”.

„Partidul „ȘOR” a efectuat plăți către interpreții din Federația Rusă Filip Kirkorov și Morgenshtern în valoare de 260 mii dolari SUA, echivalentul a circa 5 milioane lei pentru organizarea concertului care urma să aibă loc pe 19 iunie în PMAN. Deși concertul nu a avut loc, onorariile achitate interpreților ruși așa si nu a au fost restituie Partidului „ȘOR””, a declarat procurorul Dumitru Robu.

Potrivit lui Robu, interpretul Filip Kirkorov ar fi primit 200 de mii de dolari, pentru concertul la care așa și nu a participat. Rapperul rus Morgenshtern ar fi ridicat 60 de mii de dolari ca să cânte pe 19 iunie în PMAN, ofertă pe care, însă, ulterior, a refuzat-o. Dumitru Robu declară că onorariile au fost achitate de Partidul „ȘOR”, chiar dacă, inițial, activistul Veaceslav Valico, un apropiat al omului de afaceri fugar Veaceslav Platon, ar fi anunțat că organizează concertul în PMAN. Rugat să comenteze această situație, Robu a declarat:

„În cadrul acțiunilor s-a constat că interpreții ruși au fost achitați anume de Partidul Politic „ȘOR”. Ceea ce ține de faptul că reprezentanți dintr-o grupare criminală și alta s-au implicat în organizarea concertului, cunoaștem că la un moment dat liderii grupărilor lucrează în tandem”, a mai spus Dumitru Robu.

Potrivit lui Robu, Partidul „ȘOR” ar fi achitat suma de 3 milioane 500 mii lei pentru aducerea oamenilor organizat la protestul care a avut loc în aceeași zi, la Chișinău. Banii, spune Robu, nu au fost reflectați în raportul financiar al formațiunii politice, depus la CEC de deputata Marina Tauber.

Amintim că la 19 iunie, la Chișinău, urma să aibă loc un concert cu participarea inclusiv a mai multor interpreți ruși. Rapperul rus Morgenshtern a anulat, pe ultima sută de metri, venirea sa la Chișinău. Interpretul a declarat atunci că nu dorește să fie implicat în „acțiuni politice”. Nu a mai apucat să cânte nici interpretul rus Filip Kirkorov, după ce oamenii legii au confiscat tehnica organizatorilor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: