(DOC) Veaceslav Valico, citat la Poliție. A fost pornit un proces penal în urma concertului anulat
Full Article 2 minutes read

(DOC) Veaceslav Valico, citat la Poliție. A fost pornit un proces penal în urma concertului anulat

Activistul civic Veaceslav Valico, persoana care figura în mod oficial drept organizator al concertului anulat, care urma să se desfășoare pe 19 iunie în capitală, cu participarea unor interpreți ruși, a anunțat că este citat la Inspectoratul de Poliție. Acesta nu a precizat pentru ce anume a fost chemat la discuții cu oamenii legii. Contactat de NM, Valico a spus că va oferi mai multe detalii pe 27 iulie, după încheierea audierilor.

Mâine sunt chemat din nou la poliție cu privire la plângerea mea despre interzicerea desfășurării concertului și sper foarte mult că în sistem au mai rămas patrioți ai țării, care înțeleg ce se întâmplă și pot pronunța numele celor care au decis că sunt mai presus de Constituție și de drepturile și libertăților cetățenilor Moldovei”, a scris Valico. Contactat de NM, el a refuzat să ofere detalii despre scopul citării sale la Inspectoratul de Poliție.

Contactați de NM, reprezentanții poliției capitalei au confirmat existența procesului penal și au precizat că acesta a fost pornit în urma sesizării depuse de Valico.

***

Amintim că, în luna iunie, Valico a anunțat că va organiza un concert de amploare în Piața Marii Adunări Naționale. Pe scenă urmau să evolueze artistul Morgenshtern. Ulterior, interpretul a renunțat la ofertă, îndemnându-și fanii să stea acasă, dând de înțeles că organizatorii ar fi persoane dubioase. În locul lui Morgenshtern, la Chișinău au ajuns alți interpreți ruși, inclusiv Filip Kirkorov și Egor Kreed. Concertul a fost anulat.

Fostul candidat la parlamentare a precizat că el este doar un reprezentant, iar banii pentru concert ar veni din diaspora. Recent, procurorul general interimar Dumitru Robu a declarat că Partidul „ȘOR” este cel care a plătit 260 000 de dolari echivalentul a circa 5 milioane lei pentru organizarea concertului care urma să aibă loc pe 19 iunie în PMAN. Deși concertul nu a avut loc, onorariile achitate interpreților ruși așa si nu a au fost restituie Partidului „ȘOR”, potrivit Procuraturii.

(DOC) Veaceslav Valico, citat la Poliție. A fost pornit un proces penal în urma concertului anulat

Veaceslav Valico

Activistul Veaceslav Valico a fost candidat independent la cele mai recente alegeri parlamentare (reprezentat atunci la dezbaterile electorale de către controversatul om de afaceri Veaceslav Platon).


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: