Asociația Băncilor din Moldova a anunțat că va susține agricultori afectați de secetă
Full Article 1 minutes read

Asociația Băncilor din Moldova a anunțat că va susține agricultori afectați de secetă

Asociația Băncilor din Moldova informează că mediul de afaceri și comunitatea băncilor din țară sunt dispuse să ofere suport clienților beneficiari de credite, care activează în sectorul agricol și întâmpină dificultăți la onorarea obligațiilor la credite.

„Fiecare bancă este gata să examineze împreună cu clienții săi impactul secetei asupra producției agricole și, respectiv, asupra activității economice a gospodăriei și să identifice măsuri individuale pentru fiecare client în funcție de situația concretă a acestuia”, se anunță într-un comunicat al Asociației Băncilor din Moldova.

Aceeași sursă notează că „în scopul susținerii agricultorilor, băncile nu vor recurge la aplicarea comisioanelor și taxelor pentru prelungirea/renegocierea termenului de rambursare a creditelor acordate producătorilor agricoli afectați de secetă”.

Precizăm că pe 19 august, guvernul a aprobat alocarea din fondul de intervenție a 100 milioane de lei pentru susținerea producătorilor agricoli care au fost afectați de seceta din acest an.

Astfel, în total, guvernul va aloca 300 milioane de lei agricultorilor pentru a compensa pierderile înregistrate în cazul culturilor cerealiere de prima grupă.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: