ASP va elibera GRATUIT acte de identitate în ziua alegerilor. Ce program de lucru vor avea subdiviziunile?
Full Article 2 minutes read

ASP va elibera GRATUIT acte de identitate în ziua alegerilor. Ce program de lucru vor avea subdiviziunile?

Pe 1 noiembrie  2020, în ziua desfășurării alegerilor Președintelui Republicii Moldova, centrele multifuncționale ale Agenției Servicii Publice (ASP) vor activa, conform unui program special de muncă: în intervalul orelor 700-2100.

La solicitarea cetățenilor Republicii Moldova cu vârsta peste 18 ani vor fi eliberate buletine de identitate provizorii și vor fi înmânate buletinele de identitate confecționate.

Potrivit unui comunicat de presă emis de ASP, în perioada 27 octombrie – 1 noiembrie 2020, Centrele multifuncționale din cadrul ASP  vor asigura eliberarea, în mod gratuit, a buletinului de identitate provizoriu, la solicitarea cetățenilor Republicii Moldova care nu dețin buletin de identitate sau al căror buletin de identitate nu este valabil.

Cetățenii Republicii Moldova, care au depus cererea pentru eliberarea buletinului de identitate  în perioada 1 octombrie – 29 octombrie 2020, pot ridica actul de identitate până la data de 30 octombrie 2020, inclusiv și în cazul în care termenul limită al comenzii depășește această dată, indiferent de tariful achitat.

Amintim că alegerile prezidențiale se vor desfășura pe 1 noiembrie. În total, opt candidați luptă pentru fotoliul de președinte: Renato Usatîi (Partidul Nostru), Andrei Năstase ( Platforma DA), Igor Dodon (candidat independent); Maia Sandu (candidata PAS); Dorin Chirtoacă (UNIREA); Octavian Țîcu (PUN); Tudor Deliu (PLDM) și Violeta Ivanov (Partidul ȘOR).

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: