Astăzi se va desfășura prima semifinală a Eurovision Song Contest 2021
Full Article 2 minutes read

Astăzi se va desfășura prima semifinală a Eurovision Song Contest 2021

Cea de-a 65-a ediţie a concursului Eurovision Song Contest începe în seara de 18 mai la Rotterdam, Olanda. În prima semifinală vor evolua 16 concurenți, inclusiv vecinii noștri – România și Ucraina. Interpreta Natalia Gordienko, care reprezintă Republica Moldova, va ieși în scenă pe 20 mai, în cadrul celei de-a doua semifinale.

În prima semifinală vor evolua 16 concurenți, începând cu Lituania (1), Slovenia (2) și Rusia (3) și încheind cu România (13), Azerbaidjan (14), Ucraina (15) și Malta (16). Concurenții care se vor califica, vor evolua și în marea finală din 22 mai.

Delegaţiile naţionale participante la eveniment sunt supuse unor reguli sanitare stricte, precum separarea strictă a publicului şi obligativitatea testării anti-COVID-19 înainte cu 48 de ore. Sala de spectacole va găzdui 3.500 de spectatori la finala de sâmbătă, şi cele două semifinale de marţi, 18 mai, şi de joi, 20 mai, şi la repetiţiile generale. Această cifră reprezintă doar 20% la sută din capacitatea sa totală.

Pe scena concursului vor urca reprezentanţii celor 39 de ţări participante. Publicul va trebui să facă dovada unui rezultat negativ la testul pentru depistarea noului coronavirus pentru a participa.

Republica Moldova este reprezentată în acest an de Natalia Gordienko cu piesa „Sugar”. Interpreta va evolua pe scenă a 7-a în cadrul celei de-a doua semifinale, care se va desfășura pe 20 mai. Ea este însoțită de către interpretul și producătorul rus Filip Kirkorov.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: