Facebook/Natalia Gordienko

Astăzi se va desfășura prima semifinală a Eurovision Song Contest 2021

Cea de-a 65-a ediţie a concursului Eurovision Song Contest începe în seara de 18 mai la Rotterdam, Olanda. În prima semifinală vor evolua 16 concurenți, inclusiv vecinii noștri – România și Ucraina. Interpreta Natalia Gordienko, care reprezintă Republica Moldova, va ieși în scenă pe 20 mai, în cadrul celei de-a doua semifinale.

În prima semifinală vor evolua 16 concurenți, începând cu Lituania (1), Slovenia (2) și Rusia (3) și încheind cu România (13), Azerbaidjan (14), Ucraina (15) și Malta (16). Concurenții care se vor califica, vor evolua și în marea finală din 22 mai.

Delegaţiile naţionale participante la eveniment sunt supuse unor reguli sanitare stricte, precum separarea strictă a publicului şi obligativitatea testării anti-COVID-19 înainte cu 48 de ore. Sala de spectacole va găzdui 3.500 de spectatori la finala de sâmbătă, şi cele două semifinale de marţi, 18 mai, şi de joi, 20 mai, şi la repetiţiile generale. Această cifră reprezintă doar 20% la sută din capacitatea sa totală.

Pe scena concursului vor urca reprezentanţii celor 39 de ţări participante. Publicul va trebui să facă dovada unui rezultat negativ la testul pentru depistarea noului coronavirus pentru a participa.

Republica Moldova este reprezentată în acest an de Natalia Gordienko cu piesa „Sugar”. Interpreta va evolua pe scenă a 7-a în cadrul celei de-a doua semifinale, care se va desfășura pe 20 mai. Ea este însoțită de către interpretul și producătorul rus Filip Kirkorov.

 

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Comisia Electorală Centrală

CEC sesizează Ministerul Justiției: patru partide riscă limitarea activității sau dizolvarea

Comisia Electorală Centrală (CEC) a constatat, în cadrul ședinței din 19 iulie, că 58 de formațiuni politice din totalul de 66 au prezentat în termen rapoartele privind gestiunea financiară pentru primul semestru al anului 2025. Totodată, CEC a decis să sesizeze Ministerul Justiției despre încălcările repetate privind finanțarea activității partidelor politice comise de către Partidul Socialist din Moldova, Partidul Politic Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei, Partidul Conservator și Partidul Politic „Şansă”.

Potrivit CEC, Partidul Politic Partidul Acasă Construim Europa „PACE” a depus raportul cu depășirea termenului. Alte șapte formațiuni politice nu au prezentat raportul privind gestiunea financiară pentru primul semestru al anului 2025:

  • Partidul Socialist din Moldova
  • Partidul Conservator
  • Partidul Politic „Șansă”
  • Partidul Politic Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei
  • Partidul Politic „FENIX MOLDOVA”
  • Partidul Regiunilor din Moldova (dizolvat)
  • Partidul „Moldova Unită – Единая Молдова” (dizolvat)

CEC menționează că Partidul Socialist din Moldova a transmis raportul pe suport de hârtie, semnat de o persoană neconfirmată oficial ca trezorier, iar Partidul Politic „Șansă” a trimis documentul cu întârziere, tot în format fizic, fiind semnat electronic doar de președintele partidului – ceea ce contravine prevederilor legale.

În acest context, CEC a decis să sesizeze suplimentar Ministerul Justiției cu privire la încălcările repetate comise de patru formațiuni, pentru anexarea la probatoriul existent în cadrul litigiilor aflate pe rolul instanțelor de judecată a constatărilor făcute de CEC:

  • Partidul Socialist din Moldova și Partidul Politic Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei – în vederea limitării activității acestora;
  • Partidul Conservator și Partidul Politic „Șansă” – în vederea dizolvării.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: