„Așteptăm să ne unim cu țara-mamă“. Așteptările locuitorilor regiunii transnistrene care au votat la Varnița
Full Article 2 minutes read

„Așteptăm să ne unim cu țara-mamă“. Așteptările locuitorilor regiunii transnistrene care au votat la Varnița

Unirea cu țara-mamă și pace în toată lumea. Aceste lucruri spun locuitorii din regiunea transnistreană, care au votat în satul Varnița, că le așteaptă în urma alegerilor prezidențiale și referendumului constituțional din 20 octombrie. 

Corespondentul NM Nicolai Paholnițchi, care a transmis în direct atmosfera de la Varnița, în timpul alegerilor prezidențiale și referendumului constituțional, a discutat cu persoane din regiunea transnistreană care și-au exercitat dreptul la vot despre așteptările pe care le au după aceste scrutine.

Ori noi suntem oameni civilizați și ne ducem în Europa, ori noi suntem în războiul care ne așteaptă. (…) Așteptăm să treacă acest referendum și să ne unim cu țara-mamă. Alte așteptări nu avem. Noi și așa trăim în Transnistria ca în плен (în trad.: captivitate)”, a spus un bărbat.

Este necesar ca Moldova să trăiască, să prospere. Astăzi, eu văd doar declin aici, de aceea vreau să schimb ceva. (…) Așteptarea este să avem pace în toată lumea”, a spus un alt bărbat.

Ca să se schimbe viața, ca să schimbe spre bine. Ca să ne acorde și nouă, pensionarilor, atenție, să se facă drumurile în Moldova și, în general, să trăim bine și vesel. (…) Să fie pace pe pământ, să oprească acest război, să nu moară oamenii”, a menționat o femeie.

Nu am niciun fel de așteptări pentru că și Maia Sandu, și așa-zisa opoziție sunt aceiași. Eu particip pentru a strica buletinul de vot. În primul rând, pentru a-mi explica mie însumi că nimic nu se va schimba și voi avea conștiința curată că n-am ales pe niciunul dintre acești așa-ziși candidați”, a mai comunicat un bărbat.

Precizăm că, pe 20 octombrie, în Republica Moldova au loc alegeri pentru funcția de președinte și referendumul constituțional cu privire la aderarea la UE.

Pentru locuitorii din regiunea transnistreană au fost deschise 30 de secții de votare pe malul drept al Nistrului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: