Atacul asupra orașului ucrainean Cernigov: 18 persoane ucise și 77 rănite. Printre victime, copii
Full Article 2 minutes read

Atacul asupra orașului ucrainean Cernigov: 18 persoane ucise și 77 rănite. Printre victime, copii

18 persoane au fost ucise în orașul ucrainean Cernigov, iar alte 77 au suferit răni. Bilanțul a fost făcut, potrivit Ukrainskaea Pravda, urmare a atacului rusesc din dimineața zilei de 17 aprilie. Printre răniți sunt patru copii.

Presa ucraineană a scris, cu referire la Serviciul de stat al Ucrainei pentru situații de urgență, că 18 persoane au fost ucise și 77 – rănite. Printre răniți sunt 4 copii. Trei minori au fost salvați de sub dărâmături. Totodată, 58 de persoane au primit asistență psihologică. 

Potrivit sursei, de la locul tragediei au fost scoase o mie 580 tone de deșeuri de construcții. Operațiunea de salvare continuă și pe 18 aprilie. 

În dimineața zilei de 17 aprilie, potrivit sursei, Rusia a atacat Cernigov cu trei rachete. Acestea au fost îndreptate spre infrastructura civilă și socială. Inițial au fost raportate 4 decese, ulterior numărul acestora a început să crească. Se menționa că printre cei uciși este locotenentul de poliție Alina Nikolaeț, în vârstă de 25 de ani. Bombardamentul a avariat clădirea unui fost hotel, inclusiv câteva clădiri multietajate din apropiere. Totodată a fost avariat un spital, zeci de mașini și una dintre clădirile unei instituții de învățământ superior. 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: