VIDEO Atacuri cu rachete asupra Odesei. A fost bombardat și portul, în pofida acordului semnat la Istanbul
Full Article 2 minutes read

VIDEO Atacuri cu rachete asupra Odesei. A fost bombardat și portul, în pofida acordului semnat la Istanbul

Armata rusă a atacat  Odesa cu patru rachete. A fost lovit și portul, unde a izbucnit și un incendiu. Potrivit presei ucrainene, au forțele armate ale Rusiei au folosit rachete de croazieră de tip Kalibr.

„Două rachete au fost doborâte de forțele de apărare aeriană, două au lovit infrastructura portului”, se arată într-un raport al oficialilor ucraineni.

Anterior, deputatul popular al Ucrainei Alexei Goncearenko a declarat că în oraș s-au auzit șase explozii.


„Sunt deja 6 explozii la Odesa. Cele mai multe dintre rachete au fost doborâte de apărarea antiaeriană, dar unul a căzut în port”, a spus el.

Mai târziu, Goncearenco a spus că Rusia a lovit portul Odessa, un atac masiv cu rachete. Potrivit oficialului sunt și răniți.

„Încă o dată, ei au arătat cât valorează contractele cu ei. Numai înarmând Ucraina putem asigura cu adevărat exporturile agricole ucrainene”, a scris el.

Rusia deocamdată nu a venit cu nicio reacție.

De menționat că bombardarea a fost efectuată a doua zi după semnarea așa-numitului „acord de cereale”, menit să deblocheze parțial porturile maritime ucrainene pentru exportul cerealelor.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a salutat semnarea la Istanbul a acordului de deblocare a celor trei porturi ucrainene pentru exportul cerealelor, însă nu a exclus unele provocări din partea Rusiei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: