VIDEO Atacuri cu rachete asupra Odesei. A fost bombardat și portul, în pofida acordului semnat la Istanbul
Full Article 2 minutes read

VIDEO Atacuri cu rachete asupra Odesei. A fost bombardat și portul, în pofida acordului semnat la Istanbul

Armata rusă a atacat  Odesa cu patru rachete. A fost lovit și portul, unde a izbucnit și un incendiu. Potrivit presei ucrainene, au forțele armate ale Rusiei au folosit rachete de croazieră de tip Kalibr.

„Două rachete au fost doborâte de forțele de apărare aeriană, două au lovit infrastructura portului”, se arată într-un raport al oficialilor ucraineni.

Anterior, deputatul popular al Ucrainei Alexei Goncearenko a declarat că în oraș s-au auzit șase explozii.


„Sunt deja 6 explozii la Odesa. Cele mai multe dintre rachete au fost doborâte de apărarea antiaeriană, dar unul a căzut în port”, a spus el.

Mai târziu, Goncearenco a spus că Rusia a lovit portul Odessa, un atac masiv cu rachete. Potrivit oficialului sunt și răniți.

„Încă o dată, ei au arătat cât valorează contractele cu ei. Numai înarmând Ucraina putem asigura cu adevărat exporturile agricole ucrainene”, a scris el.

Rusia deocamdată nu a venit cu nicio reacție.

De menționat că bombardarea a fost efectuată a doua zi după semnarea așa-numitului „acord de cereale”, menit să deblocheze parțial porturile maritime ucrainene pentru exportul cerealelor.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a salutat semnarea la Istanbul a acordului de deblocare a celor trei porturi ucrainene pentru exportul cerealelor, însă nu a exclus unele provocări din partea Rusiei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: