„Atacuri mărșave de la oameni mărșavi”. Reacția lui Chicu după ce ministra Sănătății a fost criticată că a intrat în magazin fără a purta mască și mănuși de protecție
Full Article 2 minutes read

„Atacuri mărșave de la oameni mărșavi”. Reacția lui Chicu după ce ministra Sănătății a fost criticată că a intrat în magazin fără a purta mască și mănuși de protecție

Premierul Ion Chicu a venit cu o reacție pe Facebook, după ce pe rețele de socializare a apărut o fotografie, unde ministra Sănătății este criticată pentru faptul că a intrat în magazin fără a purta mască și mănuși de protecție. Prim-ministru a catalogat aceste acțiuni drept „atacuri mărșave de la oameni mărșavi”.

„Ultimul timp, unele secături (elita, cum se cred ei) atacă în cel obraznic mod. E clar, că nu avem timp și dorință să reacționăm și să ripostăm fiecăruia dintre aceste specimene. N-o fac acum și n-o voi face pe urmă, când scăpăm de urgie”, a scris Chicu. „Dar, ca membru și prim-ministru al unei echipe guvernamentale, căreia i-a fost hărăzit de soartă să confrunte această provocare excepțională, trebuie să reacționez la atacurile asupra Doamnei Ministru Viorica Dumbrăveanu. Atacuri mărșave de la oameni mărșavi”, a mai spus premierul.

„Dacă indivizii, care o atacă, ar fi atenți la ce tot ne spune această Doamna, ar înțelege – masca nu este necesar de purtat, dacă ești sănătos și/sau nu interacționezi cu persoane infectate. Este protocolul OMS și trebuie de respectat. Masca purtată fără rost are efectul exact invers – colector de microbi și viruși”, a punctat Ion Chicu.

*IMPORTANT! Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat pandemie de coronavirus. Virusul se transmite mai ales pe cale respiratorie. 80% dintre pacienți suportă boala ca pe o răceală simplă, dar în 20% dintre cazuri pot avea loc complicații grave. Nivelul mediu de mortalitate este de 3,5%, însă în cazul persoanelor vârstnice poate ajunge la 14-15%. Pentru a vă proteja, urmați câteva recomandări simple:
1. Spălați mâinile în mod regulat cu apă și săpun sau dezinfectați-le cu soluții pe bază de spirt;
2. Păstrați distanța de minimum 1 metru față de alte persoane (în special față de cele care tușesc sau strănută);
3. Nu vă atingeți ochii, nasul, gura cu mâinile murdare;
4. În cazul în care tușiți sau strănutați, acoperiți-vă gura cu un șervețel sau cu încheietura cotului;
5. În cazul în care aveți febră, tuse uscată sau dificultăți de respirație – apelați serviciul 112. Atenție! Nu mergeți personal la spital sau clinică, pentru a nu pune în pericol alte persoane.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: