Atelier de Crăciun FinComBank

Fiecare poveste contează și dorim că aceasta să înceapă și să continue alături de FinComBank.

Anul acesta, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, ne-am dorit ca și copii colaboratorilor FinComBank să simtă magia Crăciunului. Și pentru că apreciem și prețuim angajații noștri, în pragul frumoaselor sărbători, am creat o adevărată festivitate pentru copii și am organizat „Atelierul de Crăciun” în incinta oficiului central FinComBank. Copiii de la mic la mare au făcut cu propriile mânuțe și ajutorul voluntarilor felicitări, decorații de sărbători, brăduți, omuleți de zăpadă, l-au pictat pe Moș Crăciun și alte personaje de sărbători. Și, pentru că am avut mulți doritori, am umplut un întreg etaj cu copii și voluntari, colegii noștri care au ajutat copii să creeze adevărate opere de artă. La final, în vizită a venit Moș Crăciun care a adus în traista lui cadouri pentru toți copii! Fiecare din ei a avut posibilitatea să discute cu Moșul, să-i spună poezii și dorințele pentru anul 2022. De asemenea, copiii au primit în dar și diplomă de participare la „Atelierul de Crăciun” FinComBank.

Ne bucurăm nespus că copiii noștri au avut parte de o adevărată sărbătoare și emoții pozitive! Suntem recunoscători și aducem mulțumiri tuturor voluntarilor care ne-au ajutat să organizam evenimentul și care au fost alături de copii ajutându-i-i și încurajându-i-i să confecționează ceva nou cu propriile mâini!

Ne dorim și ca copii Clienților FinComBank să simtă magia sărbătorilor de iarnă. Ca semn de mulțumire pentru fidelitatea și devotamentul față de Bancă, am pregătit pentru Clienții noști o surpriză plăcută. Cei care vor veni în subdiviziunile FinComBank în ajunul sărbătorilor de iarnă vor primi în dar o carte de colorat cu tematică de iarnă.

Dragi prieteni, Clienți, parteneri, colegi, vă dorim sărbători frumoase! Fie ca aroma de brad și portocale, colindele și mirosul de iarnă să vă umple inimile de bucurie şi sufletele de linişte. Fie ca viața să vă aducă cele mai frumoase și calde emoții, iar ziua de mâine să fie plină de sănătate, succese, realizări frumoase și dragoste!

Vom fi nespus de bucuroși să vă vedem în subdiviziunile noastre în perioada sărbătorilor de iarnă!

FinComBank – într-un pas prin viață!

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Avocatul Poporului critică modificările la Legea cu privire la avocatură: „Lipsa consultării încalcă principiile bunei guvernări”

Avocatul Poporului, Ceslav Panico, își exprimă îngrijorarea față de modul în care au fost adoptate modificările legislative ce vizează organizarea și funcționarea profesiei de avocat în Republica Moldova. Acesta atrage atenția că amendamentele la Legea cu privire la avocatură au fost înregistrate în Parlament pe 9 iulie și votate în lectură finală a doua zi, pe 10 iulie, fără consultarea prealabilă a Uniunii Avocaților – principala parte interesată. Potrivit ombudsmanului, „o asemenea abordare încalcă cerințele de transparență decizională și se abate de la standardele naționale și internaționale”.

„Lipsa consultării prealabile pe un subiect ce afectează direct arhitectura internă a unei profesii juridice autonome contravine principiilor bunei guvernări și celor statuate în Legea nr. 1260/2002 cu privire la avocatură, Recomandarea Rec(2000)21 a Comitetului Miniștrilor al Consiliului Europei și Cartea principiilor fundamentale ale avocatului european”, precizează Avocatul Poporului.

În ceea ce privește reacția Uniunii Avocaților – care a anunțat o grevă generală între 15 și 25 iulie – Panico susține că exprimă „poziția de contestare față de modul în care au fost adoptate modificările legislativ”. Avocatul Poporului avertizează că această grevă poate avea consecințe grave asupra funcționării sistemului judiciar, în special în ceea ce privește dreptul la apărare și respectarea termenelor procesuale.

Totodată, Ceslav Panico salută inițiativa Ministerului Justiției de a organiza o ședință comună cu participarea avocaților, parlamentarilor și a altor autorități relevante.

„Avocatul Poporului încurajează continuarea unui dialog deschis între toate instituțiile implicate și reafirmă importanța respectării principiilor de legalitate, proporționalitate și transparență în orice proces de reformare care afectează exercitarea unor profesii juridice independente”, se mai menționează în comunicatul emis de Ombudsman.

Amintim că Uniunea Avocaților a anunțat greva generală pe 11 iulie, ca reacție la modificările legislative adoptate de Parlament în ultima ședință a actualei legislaturi. Acestea au stârnit critici dure nu doar din partea avocaților, ci și a organizațiilor pentru drepturile omului, care susțin că noile prevederi afectează grav independența avocaturii. Tensiunile au fost amplificate de faptul că Uniunea Avocaților a fost informată despre aceste modificări abia în ziua în care au fost supuse votului în Parlament. În paralel, Uniunea Avocaților a transmis un apel președintei Maia Sandu, solicitându-i să nu promulge legea în forma adoptată de Parlament.

În reacție, Ministerul Justiției a lansat un apel, pe 14 iulie, către toate părțile implicate, să participe la o ședință comună pentru a discuta amendamentele considerate de Uniunea Avocaților drept o amenințare gravă la independența profesiei.

În aceeași zi, Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR) a publicat o declarație în care critică procedura de adoptare a controversatelor amendamente la Lege și își exprimă solidaritatea cu avocații din Moldova. UNBR a făcut inclusiv apel la autoritățile țării noastre să revină la dialogul instituțional. Organizația de peste Prut a subliniat că este disponibilă să susțină „apărarea valorilor fundamentale ale profesiei de avocat” și drepturile colegilor lor din Republica Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!
clujust.ro

Avocații din România, declarație de solidaritate cu cei din Moldova: „Cum un stat aflat în plin parcurs de aderare la UE poate adopta asemenea modificări?

Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR) a publicat pe 14 iulie o declarație în care critică procedura de adoptare a controversatelor amendamente la Legea cu privire la avocatură din Republica Moldova. UNBR și-a exprimat solidaritatea cu Uniunea Avocaților din Republica Moldova, care a comunicat anterior că va intra în grevă generală, în semn de protest față de modificările legislative respective, și a făcut apel la autoritățile țării noastre să revină la dialogul instituțional. Organizația de peste Prut a subliniat că este disponibilă să susțină „apărarea valorilor fundamentale ale profesiei de avocat” și drepturile colegilor lor din Republica Moldova.

Uniunea Națională a Barourilor din România a urmărit modificările recente aduse Legii cu privire la avocatură din Republica Moldova și își exprimă profunda îngrijorare față de adoptarea acestora fără o consultare prealabilă cu profesia. UNBR condamnă orice acțiune legislativă care afectează independența, autonomia și funcționarea democratică a avocaturii. (…)

Este de neînțeles cum un stat aflat în plin parcurs de aderare la Uniunea Europeană poate adopta asemenea modificări cu impact sistemic asupra profesiei de avocat, fără o corelare cu legislația europeană în materie și fără a se inspira din bunele practici ale altor state membre, alegând în schimb calea unei imixtiuni directe a statului în organizarea profesiei și în procedurile disciplinare, afectând grav independența avocaților, aceasta nefiind un privilegiu, ci o condiție esențială pentru garantarea existenței unui stat de drept autentic”, se arată în declarația UNBR.

Uniunea Națională a Barourilor din România a subliniat că este solidară cu Uniunea Avocaților din Republica Moldova și a îndemnat autoritățile competente ale țării noastre să revină la dialog instituțional, „să respecte principiile consultării publice” și „să evite orice formă de ingerință în organizarea profesiei de avocat”.

UNBR reafirmă disponibilitatea de a susține, prin toate mijloacele legale și instituționale, apărarea valorilor fundamentale ale profesiei de avocat și a drepturilor celor care o exercită cu demnitate în Republica Moldova. Solidaritatea nu cunoaște granițe. Apărăm împreună profesia. Apărăm împreună statul de drept”, a se mai arată în declarație.

Amintim că, pe 10 iulie, Parlamentul a adoptat modificări la Lege cu privire la avocatură, în ultima ședință a actualei legislaturi. Pe 11 iulie, Uniunea Avocaților din Republica Moldova a comunicat că proiectul de lege a fost supus votului „în mod clandestin”, fără consultarea în prealabil a avocaților și fără respectarea procedurilor legale. Potrivit organizației, amendamentele incluse „afectează grav funcționarea avocaturii ca profesie liberă și independentă”. Astfel, Uniunea a anunțat că, începând cu 15 iulie, avocații intră în grevă generală, în semn de protest. Aceasta este preconizată să dureze până pe 25 iulie.

În reacție, Ministerul Justiției a lansat un apel către toate părțile implicate să participe la o ședință comună, care va avea loc pe 14 iulie, pentru a discuta amendamentele.

Familia Bass din Comrat beneficiază de Programul EcoVoucher: Un frigider nou, eficient și economii semnificative la facturi

Familia Bass din or. Comrat se numără printre cele peste 26 de mii de gospodării care au beneficiat de Programul EcoVoucher. Cu sprijinul statului, familia și-a înlocuit frigiderul vechi pe care îl aveau de mulți ani, cu unul modern, încăpător și eficient energetic. 

Olga Bass și soțul ei sunt pensionari. Sub același acoperiș cu ei locuiește fiica lor Tatiana, ginerele, dar și cele două nepoate. „Cu o familie atât de numeroasă, e foarte greu fără o tehnică bună. Aveam două frigidere cu sistem de răcire prin picurare, dar erau vechi, se defectau foarte des, curgeau și consumau foarte multă energie. De mult ne gândeam să luăm un frigider nou și bun, dar tot amânam cumpărătura”, povestește fiica Tatiana.

Ezitare. Verificare. Decizie

Despre posibilitatea achiziției unui electrocasnic nou, cu ajutor financiar din partea statului, Olga a aflat de la asistentul social din localitate încă de la înregistrarea pe platforma compensații.gov.md. Într-o zi, a primit un sms de la GOV1.md.  

Anul trecut, am primit un mesaj similar, dar nu i-am dat importanță, l-am ignorat. Anul acesta, când am văzut sms-ul, mama a fost cea care a insistat: „Tatiana, trebuie neapărat să verifici ”. M-am lăsat convinsă și, cu 10 zile înainte de a expira termenul voucherului, am mers la magazin pentru a afla mai multe detalii”, își amintește Tatiana. 

La magazin au primit confirmarea că programul este real și că pot primi un frigider nou dacă transmit în schimb unul vechi. Decizia a fost luată imediat: „Era păcat să ratăm așa oportunitate”, spune femeia. 

Tehnică de calitate înaltă – o diferență semnificativă

Următorii pași au fost foarte simpli: „Cei de la magazin ne-au explicat beneficiile unui electrocasnic nou, în special economia la energie. Am înțeles că frigiderul mic pe care îl aveam acasă consuma mai multă electricitate decât unul nou din magazin, de dimensiuni mai mari”.

Familia a ales un frigider de o marcă cunoscută, în care aveau deja încredere. Prețul acestuia era de aproximativ 11.000 de lei, însă cu ajutorul voucherului au achitat doar 5.000 de lei. Olga și soțul ei au decis să plătească acești bani în două rate egale.

Noul frigider este mult mai spațios, nu mai picură, iar congelatorul are o capacitate dublă. „Acum încape totul – mâncare pentru câteva zile, carne, congelăm și fructe pentru copii. În cel vechi abia încăpea o cutie de colțunași.”, completează Olga.

EcoVoucher – ajutor vizibil în gospodărie 

Cei din familie spun că programul funcționează simplu, clar și e de un real ajutor pentru familiile care nu își permit o achiziție atât de mare.

Este important să nu ignorați notificările primite prin sms. Să verificați și să beneficiați de acest voucher. Noi suntem mulțumiți, avem un frigider nou și bun, iar sprijinul chiar a fost unul simțitor”, se arată încântată Olga.

Ce oferă programul EcoVoucher? 

  Suport din partea Guvernului pentru achiziționarea unui electrocasnic nou și eficient energetic care consumă mai puțină energie și te ajută să economisești la facturi

●   Un voucher de 6.000 de lei acoperă până la 70% din costul unui frigider (clasele A–D) sau al unei mașini de spălat rufe (clasa A)

●   Acces la electrocasnice de calitate, care combină eficiența energetică cu durabilitatea și respectă standardele europene

●   Colectarea gratuită a echipamentului vechi

Prioritate în acordarea voucherelor au familiile cu mulți copii și familiile cu persoane vârstnice de peste 63 de ani.

Despre program:

Programul Ecovoucher a fost dezvoltat de Guvernul Republicii Moldova cu sprijinul Uniunii Europene.

Această ediție a Programului de Vouchere pentru Electrocasnice este implementată de Centrul Național pentru Energie Durabilă în cadrul proiectului „Eficiență Energetică și Energii Regenerabile pentru Moldova” (E4M). E4M este un proiect implementat de GIZ împreună cu Guvernul Republicii Moldova, finanțat de Guvernul Germaniei și cofinanțat de Uniunea Europeană, Norvegia și Danemarca. Ediția curentă a Programului de Vouchere pentru Electrocasnice este finanțată de Norvegia.Informații utile: www.ecovoucher.md
Verificare voucher (în perioada sesiunii):  verificarevoucher.cned.gov.md
E-mail: [email protected]
Linia verde a CNED: 0 8005 5005

Imagine simbol

Crimă în raionul Fălești: un bărbat și-ar fi împușcat soția, apoi s-ar fi sinucis

Tragedie într-o localitate din raionul Fălești. Oamenii legii au fost sesizați despre decesul a două persoane – un bărbat și o femeie – găsite împușcate într-o gospodărie, anunță Inspectoratul General al Poliției.

Potrivit informațiilor preliminare, bărbatul și-ar fi împușcat soția, după care s-ar fi sinucis cu aceeași armă.

La fața locului a fost trimis un grup operativ care documentează cazul și stabilește toate circumstanțele în care s-a produs incidentul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!
Ministerul Apărării al Republicii Moldova

Ministerul Apărării: informațiile despre „militari moldoveni decedați” în Ucraina, distribuite pe Telegram și TikTok, sunt false

Ministerul Apărării dezminte informațiile false apărute pe canale de Telegram și TikTok, care ar fi afiliate unor grupări pro-ruse, potrivit cărora „10 soldați și ofițeri ai Armatei Naționale s-ar fi aflat în Ucraina”, dintre care „4 ar fi decedat, iar alți 2 ar fi fost răniți”, în urma unui atac al forțelor ruse.

„Această narațiune este un fals evident, răspândit intenționat cu scopul de a induce panică, de a submina încrederea în conducerea statului și de a genera confuzie într-un context preelectoral”, precizează instituția.

Ministerul Apărării reiterează, totodată, că niciun militar al Armatei Naționale nu participă la acțiuni militare în afara teritoriului Republicii Moldova.

Autoritățile îndemnăm cetățenii să se informeze doar din surse oficiale și credibile, și să nu contribuie, prin distribuire sau reacții, „la propagarea unor falsuri care pun în pericol siguranța națională și coeziunea societății noastre”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!
Больше нет статей для показа
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: