Atentat terorist în Viena. Au murit cel puțin șapte persoane și 15 au fost rănite
Full Article 1 minutes read

Atentat terorist în Viena. Au murit cel puțin șapte persoane și 15 au fost rănite

O operațiune de amploare a poliției este în desfășurare în Viena după ce mai multe persoane înarmate au deschis focul asupra oamenilor în centrul orașului. Incidentul a avut loc în seara de 2 noiembrie. Drept urmare, au murit cel puțin șapte persoane, inclusiv un ofițer de poliție. Incidentul a avut loc lângă o sinagogă și un centru evreiesc, relatează BBC.

Atacul a avut loc în ultima seară dinainte de carantina care urma să intre în vigoare de la miezul nopții. În aceste condiții, pe străzile din centrul capitalei austriece și pe terase se aflau mulți oameni.

Poliția consideră atacul ca având „motive islamiste”, iar atacatorul ucis avea asupra lui o armă de asalt și mai multe pistoale. El avea și o vestă explozivă, care însă era falsă. Apartamentul acestuia a fost percheziționat în cursul nopții.

Cehia a anunțat că declanșează controale la frontiera cu Austria, după atacul de la Viena, iar președintele austriac Alexander Van der Bellen s-a declarat „profund îngrijorat” de atacul terorist.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: