Atenție, fals! Imaginea NewsMaker și a ex-premierului Natalia Gavrilița, folosită de escroci în scopuri frauduloase
Full Article 2 minutes read

Atenție, fals! Imaginea NewsMaker și a ex-premierului Natalia Gavrilița, folosită de escroci în scopuri frauduloase

Pe rețeaua de socializare Facebook a apărut o nouă reclamă: o captură de ecran de la o știre, în care este folosit logo-ul NewsMaker, cu un titlu „senzațional” despre fosta premieră Natalia Gavrilița. Link duce către un site „de unică folosință”, cu un interviu fake oferit de Gavrilița prezentatorului TV Anatolie Golea.

Atenție, fals! Imaginea NewsMaker și a ex-premierului Natalia Gavrilița, folosită de escroci în scopuri frauduloase

În interviul fake, pe care utilizatorii îl pot vedea atunci când dau clic pe link, Natalia Gavrilița i-ar vorbi jurnalistului Anatolie Golea despre schema de câștig asociată programului de investiții al rețelei de benzinării Rompetrol. Pe același site, utilizatorilor li se propune să-și indice datele personale: nume, prenume, e-mail și număr de telefon. După care li se promite că vor fi contactați.

Jurnalistul NM a indicat datele personale solicitate, dar nu a fost contactat de nimeni.

Important! Astfel de site-uri și oferte sunt false, sunt create de escroci. Acestea sunt găzduite pe site-uri de o singură pagină cu nume de domenii greu de citit și folosesc imagini cu oameni celebri, mărci populare și titluri „senzaționale” pentru a atrage utilizatorii.

Anterior, în aceleași postări publicitare false, escrocii au folosit imaginea cântăreței Natalia Gordienko. Prezentatorul TV Anatolie Golea nu este, de asemenea, prima dată când devine „obiectul” unor astfel de campanii – escrocii anterioare i-au folosit imaginea pentru a vinde „remediu pentru durerile de genunchi”.

Într-o altă campanie falsă similară s-a folosit chipul Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, și marca băncii comerciale MAIB. Obținând, astfel, date personale, fraudatorii pot încerca apoi să obțină datele personale ale cardului sau să vă convingă să transferați bani unui străin care vă va asigura că aceștia sunt necesari pentru un fond de investiții.

NM a scris anterior despre cum să recunoști o postare falsă.

De asemenea, amintim că NM are un singur site oficial unde este publicat conținut – NewsMaker.md.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: