Ați primit sms-uri prin care sunteți chemat la centrul militar? Ministerul Apărării are două ipoteze despre originea mesajelor
Full Article 2 minutes read

Ați primit sms-uri prin care sunteți chemat la centrul militar? Ministerul Apărării are două ipoteze despre originea mesajelor

Ministerul Apărării al Republicii Moldova avertizează despre apariția unui nou fals, care este distribuit prin intermediul mesajelor de tip SMS. Mai precis, oamenii sunt invitați la Centrul Militar Teritorial Strășeni. Reprezentanții instituției dau asigurări că mesajele reprezintă fie o glumă, fie fac parte dintr-o campanie de dezinformare, promovată intenționat.

Ministerul Apărării a fost sesizat de către cetățenii care au primit ordine false de chemare la Centrul Militar Teritorial Strășeni prin intermediul mesajelor text. Instituția reiterează că ordinele de chemare la exerciții cu rezerviștii se înmânează personal de către reprezentanții Centrelor militare teritoriale, ai primăriilor sau prin intermediul  agenților economici la locul de muncă.

„Armata Națională niciodată nu trimite ordine de chemare prin sms. Dacă ați primit astfel de mesaj, fie e o glumă de prost gust, fie o campanie de dezinformare intenționată. (…) Ordinele de chemare se expediază doar pe suport de hârtie și niciodată prin sms. Rugăm cetățenii să fie vigilenți și să nu se lase manipulați!”, au subliniat reprezentanții Ministerului Apărării.

Amintim că, de la invazia Rusiei asupra Ucrainei, în spațiul public din Republica Moldova au apărut mai multe falsuri cu privire la posibila mobilizare a armatei naționale.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: