Atleții din Rusia și Belarus ar putea fi excluși de la Jocurile Olimpice. 35 de țări vor solicita suspendarea sportivilor
Full Article 2 minutes read

Atleții din Rusia și Belarus ar putea fi excluși de la Jocurile Olimpice. 35 de țări vor solicita suspendarea sportivilor

Un grup de 35 de țări, inclusiv SUA, Germania, Australia și Marea Britanie, va cere suspendarea sportivilor ruși și belarusi de la Jocurile Olimpice din 2024. Acest lucru a fost anunțat de ministrul Sportului al Lituaniei, Jurgita Syugzdiniene.

„Ne îndreptăm în direcția în care nu este nevoie de boicot, pentru că toate țările sunt unanime”, a spus Jurgita Syugzdinene.

Președintele ucrainean Vladimir Zelenski a participat la o întâlnire online cu miniștri din 35 de țări pentru a discuta apelul la interdicție, a declarat mai devreme un reprezentant al Lituaniei. Potrivit acestuia, mesajul lui Zelenski către participanți a fost că principiile neutralității nu pot fi aplicate la invazia Rusiei în Ucraina.

„A fost o întâlnire foarte productivă a reprezentanților a 35 de țări și am spus foarte clară poziția Regatului Unit: atâta timp cât Putin își continuă războiul barbar, Rusia și Belarus nu ar trebui să fie reprezentate la Jocurile Olimpice”, a scris ministrul britanic al Culturii, Lucy Fraser, pe Twitter.

Apelul pentru eliminarea rușilor și belarușilor de la Jocurile din 2024, potrivit Reuters, va crește presiunea asupra Comitetului Olimpic Internațional (CIO), care a făcut recent propuneri pentru posibilitatea de a permite sportivilor din Rusia și Belarus să concureze sub un steag neutru. care nu a sprijinit invazia rusă a Ucrainei.

„Suspendarea sportivilor pe baza pașapoartelor nu este în concordanță cu valorile și misiunea Cartei Olimpice. Poate că sportivii ruși și belarusi ar putea concura sub un steag neutru la Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris”, a declarat șeful CIO, Thomas Bach. 

Într-o scrisoare adresată Comitetului Olimpic Național al Ucrainei, publicată joi, Bach a numit „extrem de regretabile” eforturile Ucrainei de a „presiona” alte țări să boicoteze Jocurile de la Paris din 2024.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: