Au fost înaintate trei versiuni în cazul incendiului de la Buiucani
Full Article 2 minutes read

Au fost înaintate trei versiuni în cazul incendiului de la Buiucani

Laboratorul experimental antiincendiar din cadrul Inspectoratului general pentru Situații de Urgență (IGSU) a înaintat trei versiuni care ar fi putut provoca incendiul mansardei de la Buiucani. 

Prima ipoteză înaintată este scurtcircuit în rețeaua electrică. O altă versiune precăutată de specialiști este încălcarea regulilor de apărare împotriva incendiilor la exploatarea echipamentului electric, iar a treia ipoteză investigată este imprudența în timpul fumatului.

„Cea mai probabilă cauză de izbucnire a incendiului se va regăsi în încheierea întocmită de specialiști, după finalizarea cercetării”, menționează IGSU.

Incendiul din blocul de locuit de pe strada Pelivan 17/3 a fost lichidat cu participarea a peste 70 de salvatori și pompieri și 11 unități tehnice. În urma intervenției, un pompier din cadrul Detașamentului salvatori și pompieri sectorul Ciocana a obținut traumatisme la picioare. Acesta a fost investigat în cadrul Institutului de Medicină Urgentă, iar la moment se află la domiciliu în stare satisfăcătoare și urmează să primească tratament.

Totodată, familiile care au avut de suferit în urma incendiului care s-a produs pe 23 octombrie la etajul 6 al unui bloc din sectorul Buiucani al capitalei vor avea posibilitatea să se cazeze temporar în alte locuințe.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: