„Au fost șantajați și intimidați”. PDM reclamă presiuni asupra membrilor organizaţiei teritoriale Soroca
Full Article 2 minutes read

„Au fost șantajați și intimidați”. PDM reclamă presiuni asupra membrilor organizaţiei teritoriale Soroca

Membrii Organizaţiei Teritoriale PDM Soroca au semnat o adresare către preşedinta Maia Sandu şi prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi, în care reclamă abuzuri şi presiuni pe care funcţionarii publici le-ar fi făcut asupra echipei partidului din Soroca. Aceștia solicită să fie trași la răspundere doi funcționari publici.

Potrivit lor, timp de câteva săptămâni membrii organizației au fost șantajați și intimidați de către reprezentantul guvernului în teritoriu, Vladimir Ceban, și directorul general AIPA, Vadim Curmei. Prin depășirea atribuțiilor de serviciu, acești funcționari publici au încercat să-i determine să acționeze împotriva propriilor convingeri, pentru a obține următoarele scopuri:

– destabilizarea echipei PDM Soroca,

– influențarea situației politice locale,

– defăimarea conducerii PDM,

– constrângerea persoanelor semnatare a declarației din 15 ianuarie 2021 de a lucra în campania electorală în cazul alegerilor parlamentare anticipate pentru PSRM.

Prin aceste acțiuni ilegale, funcționarii publici au încălcat mai multe acte legislative și normative, se arată într-un comunicat emis de partidul democrat.

Reieșind din aceste considerente, membrii echipei PDM Soroca solicită conducerii țării atragerea la răspundere a funcționarilor vizați. Totodată, membrii Organizației afirmă că Declarația semnată de ei în data de 15 ianuarie 2021 trebuie considerată nulă din cauza presiunilor exercitate asupra semnatarilor acesteia.

Amintim că, la 15 ianuarie curent, opt primari și un consilier au părăsit Organizația Teritorială a Partidului Democrat din raionul Soroca. Decizia lor a fost motivată atunci de regresul vizibil al conducerii partidului de la valorile și obiectivele PDM.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: