Au mai rămas trei zile ca să vă imunizați la Centrul de Vaccinare anti-COVID din Chișinău
Full Article 2 minutes read

Au mai rămas trei zile ca să vă imunizați la Centrul de Vaccinare anti-COVID din Chișinău

Din 1 aprilie 2022 va fi suspendată activitatea Centrului Municipal de Vaccinare anti-COVID-19 din str. Petru Rareș 18, precum și a celor 2 puncte de vaccinare mobile, troleibuz și autobuz. Informația a fost confirmată, pe 28 martie, de Primăria Chișinău.

Măsura a fost luată ca urmare a adresării tot mai scăzute din partea populației pentru imunizare, dar și la recomandarea specialiștilor în sănătate publică, membri ai Comisiei municipale pentru sănătate publică. Subiectul a fost abordat luni, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale.

Șeful Direcției generale asistență medicală și socială, Boris Gîlca, a ținut să precizeze că activitatea centrelor de vaccinare a fost anume suspendată și nu sistată, ceea ce însemnă că aceste unități pot fi reactivate ușor la necesitate.

Totodată, oficialul a făcut apel în continuare către persoanele nevaccinate, să se imunizeze imediat, pentru a rămâne protejate, întrucât COVID-ul nu a dispărut.

Persoanele care vor dori să se vaccineze o vor putea face la punctele de vaccinare din cadrul centrelor medicilor de familie, din oraș și din suburbii, la cabinetele de imunizare, inclusiv cele private.

În prezent, municipiul Chișinău este încadrat în gradul de alertă COD GALBEN, ceea ce înseamnă că numărul de infectări este în descreștere. Astfel, toate spitalele din Chișinău au revenit la regimul normal de activitate, conform profilurilor stabilite. Totodată se mențin câteva secții pentru profilul COVID.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, acoperirea națională cu o doză, în populația generală, constituie peste 31%, iar cu schemă completă – peste 30%.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: