Primăria Chișinău

Au mai rămas trei zile ca să vă imunizați la Centrul de Vaccinare anti-COVID din Chișinău

Din 1 aprilie 2022 va fi suspendată activitatea Centrului Municipal de Vaccinare anti-COVID-19 din str. Petru Rareș 18, precum și a celor 2 puncte de vaccinare mobile, troleibuz și autobuz. Informația a fost confirmată, pe 28 martie, de Primăria Chișinău.

Măsura a fost luată ca urmare a adresării tot mai scăzute din partea populației pentru imunizare, dar și la recomandarea specialiștilor în sănătate publică, membri ai Comisiei municipale pentru sănătate publică. Subiectul a fost abordat luni, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale.

Șeful Direcției generale asistență medicală și socială, Boris Gîlca, a ținut să precizeze că activitatea centrelor de vaccinare a fost anume suspendată și nu sistată, ceea ce însemnă că aceste unități pot fi reactivate ușor la necesitate.

Totodată, oficialul a făcut apel în continuare către persoanele nevaccinate, să se imunizeze imediat, pentru a rămâne protejate, întrucât COVID-ul nu a dispărut.

Persoanele care vor dori să se vaccineze o vor putea face la punctele de vaccinare din cadrul centrelor medicilor de familie, din oraș și din suburbii, la cabinetele de imunizare, inclusiv cele private.

În prezent, municipiul Chișinău este încadrat în gradul de alertă COD GALBEN, ceea ce înseamnă că numărul de infectări este în descreștere. Astfel, toate spitalele din Chișinău au revenit la regimul normal de activitate, conform profilurilor stabilite. Totodată se mențin câteva secții pentru profilul COVID.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, acoperirea națională cu o doză, în populația generală, constituie peste 31%, iar cu schemă completă – peste 30%.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

mediu.gov.md

Pe malul râului Tigheci prinde viață o nouă pădure: au fost plantați puieți pe 9 hectare

Pe malul râului Tigheci, în comuna Cania, au fost plantate 9 hectare de puieți în această primăvară. Anunțul a fost făcut într-un comunicat de Ministerul Mediului.

Potrivit instituției, puieții cresc sănătoși și au atins o rată de prindere de peste 80%.

Noua pădure aduce beneficii atât pentru mediu cât și pentru comunitate: aer mai curat, sol protejat și consolidarea malurilor râului Tigheci, reducând riscul de eroziune și contribuind la protejarea resurselor de apă”, a menționat Ministerul Mediului.

Pentru a proteja noua pădure de eventuale incendii de vegetație, în jurul terenului împădurit, silvicultorii au amenajat fâșii mineralizate – zone de sol curățate complet de vegetație și bine prelucrate. „Aceste zone vor servi ca o barieră de protecție, împiedicând focul să se extindă spre puieți în cazul izbucnirii unui incendiu în apropiere”, a precizat ministerul.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: