Au pretins că au legături cu „Micu” și au șantajat un șofer de curse lungi (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Au pretins că au legături cu „Micu” și au șantajat un șofer de curse lungi (VIDEO)

Trei persoane, printre care un bărbat de 43 ani şi două femei cu vârstele de 38 şi, respectiv, 33 de ani, au fost reţinute pentru șantaj. Doi dintre suspecți au fost plasaţi în arest preventiv pe un termen de 30 zile, iar una dintre femei în arest la domiciliu.

 Potrivit oamenilor legii, membrii grupului infracţional ar fi identificat victima, un bărbat cu vârsta de 44 de ani, din rândurile şoferilor de rute internaţionale, în anturajul căruia ar fi fost infiltrată o femeie.

Cei doi s-au distrat o noapte într-un local, iar după ce bărbatul a adormit, acestuia i-au fost sustrase mijloace băneşti în sumă de 1800 de euro, telefonul mobil în valoare de 1000 de euro şi actele personale.

Ulterior, infractorii l-au invitat pe bărbat într-un restaurant din capitală. Bănuiții i-au spus că au legături cu aşa-zisul „hoţ în lege” alias „Micu” și ar fi estorcat de la el 700 euro, ameninţând bărbatul cu deteriorarea actelor personale sustrase şi răspândirea unor ştiri defăimătoare despre acesta.

Suspecţii au fost reţinuţi în timpul primirii mijloacelor băneşti estorcate, graţie intervenţiei prompte a angajaţilor BPDS „Fulger” a IGP. Ca urmare a perchezițiilor efectuate la domiciliile suspecţilor, au fost depistate și ridicate actele personale, cardurile bancare și telefonul mobil sustras de la victimă.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru șantaj, doi dintre suspecți fiind plasaţi în arest preventiv pe un termen de 30 zile, iar una dintre femei în arest la domiciliu.

Dacă le va fi demonstrată vinovăția, aceștia riscă de la 7 la 10 ani de închisoare.

Liderul grupului infracţional nu este la prima abatere, anterior ispăşind pedepse privative de libertate cu un termen total de 16 ani, iar la momentul reţinerii era anunţat în căutare.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: