Audierea mamei lui Igor Dodon la procuratură a fost amânată. Care este motivul
Full Article 2 minutes read

Audierea mamei lui Igor Dodon la procuratură a fost amânată. Care este motivul

Galina Dodon, mama fostului președinte al țării, Igor Dodon, nu s-a prezentat astăzi, 15 iulie, la Procuratura Anticorupție, unde urma să îi fie înaintată învinuirea în săvârșirea infracțiunii de complicitate la îmbogățirea ilicită – dosar în care figurează Igor Dodon, soția sa, Galina Dodon și fratele fostei primei doamne, Petru Merineanu. Purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Mariana Cherpec, a declarat pentru NM că audierile au fost amânate urmare a stării de sănătate precare a mamei fostului șef de stat.

„Audierile au fost amânate la solicitarea părții apărării, având în vedere starea de sănătate a persoanei citate”, a declarat Mariana Cherpec pentru NM.

Potrivit Marianei Cherpec, o altă dată și oră pentru audieri ar urma să fie stabilită în dependență de evoluția stării de sănătate a Galinei Dodon.

De menționat că pe 24 mai, procurorii anticorupție, în comun și cu suportul ofițerilor CNA și SIS, au descins cu percheziții pe mai multe adrese în cauza penală numită generic „Kuliok”, în total fiind supuse perchezițiilor 10 imobile și 3 automobile care aparține fostului președinte Igor Dodon, inclusiv domiciliul mamei sale, Galina Dodon.

Potrivit procurorilor, în rezultatul perchezițiilor la domiciliului mamei fostului șef al statului au fost depistate și ridicate din safeu mijloace bănești în sumă de 689 600,00 lei; 17 005,00 Euro și 1000,00 Dolari SUA, proveniența cărora urmează a fi cercetată.

PSRM a criticat, recent, acțiunile procurorilor, care au citat-o pe Galina Dodon la Procuratură, drept „un pas josnic și inuman”. Potrivit socialiștilor, acțiunea are drept scop să pună presiune asupra partidului.

Amintim că pe 24 mai, Procuratura Generală a anunțat că pe numele lui Igor Dodon a fost deschis un dosar de corupere pasivă, îmbogățire ilegală, trădare de patrie și acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală. Investigația ține de o înregistrare video în care Dodon a primit o sacoșă de la Vladimir Plahotniuc. În dosarul „Kuliok” este vizat și fratele Galinei Dodon, Petru Merineanu, care a fost plasat în arest în Penitenciarul nr. 13, precum și soția fostului șef al statului, Galina Dodon, căreia i se încriminează complicitate la îmbogățire ilicită.

Igor Dodon pledează nevinovat și califică dosarul deschis pe numele său drept unul „la comandă”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: