Procuratura a dezvăluit sumele depistate acasă la mama lui Igor Dodon. Este învinuită de complicitate
Full Article 2 minutes read

Procuratura a dezvăluit sumele depistate acasă la mama lui Igor Dodon. Este învinuită de complicitate

Mama fostului președinte al țării, Igor Dodon, a fost citată la Procuratură, pe 15 iulie, pentru a-i fi înaintată învinuirea în săvârșirea infracțiunii de complicitate la îmbogățirea ilicită – dosar în care figurează Igor Dodon, soția sa, Galina Dodon și fratele fostei prime doamne, Petru Merineanu. Potrivit Procuraturii Generale (PG), se întâmplă după ce, în urma perchezițiilor efectuate la aceasta, au fost depistate și ridicate din safeu mijloace bănești în sumă de aproximativ 690 mii lei, peste 17 mii euro și o mie de dolari.

„În rezultatul perchezițiilor la domiciliului mamei ex-președintelui au fost depistate și ridicate din safeu mijloace bănești în sumă de 689 600,00 lei; 17 005,00 Euro și 1000,00 Dolari SUA, proveniența cărora urmează a fi cercetată”, anunță PG.

Potrivit comunicatului, suma de 17 005,00 Euro, depistată la domiciliul mamei învinuitului, se afla chiar într-un plic de hârtie cu sigla unui partid politic, la care a avut apartenență fostul președinte de stat.

După ce socialiștii au criticat decizia procurorilor anticorupție de a o cita pe mama fostului șef de stat la Procuratură, PG a venit cu o reacție, în care menționează că procedura nu atentează la drepturile și libertățile persoanelor, dar au scopul de a oferi posibilitatea martorilor de a relata cele cunoscute în legătura cu faptele anchetate. Potrivit PG, pentru persoanele învinuite, această procedură oferă și asigură realizarea eficientă a dreptului de apărare.

De menționat că, PSRM a emis un comunicat în care au calificat drept „un pas josnic și inuman” citarea mamei lui Igor Dodon la Procuratură. Aceștia au declarat că acțiunea are drept scop să pună presiune asupra partidului.

Amintim că pe 24 mai, Procuratura Generală a anunțat că pe numele lui Igor Dodon a fost deschis un dosar de corupere pasivă, îmbogățire ilegală, trădare de patrie și acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală. Investigația ține de o înregistrare video în care Dodon a primit o sacoșă de la Vladimir Plahotniuc. În dosarul „Kuliok” este vizat și fratele Galinei Dodon, Petru Merineanu, care a fost plasat în arest în Penitenciarul nr. 13, precum și soția fostului șef al statului, Galina Dodon, căreia i se încriminează complicitate la îmbogățire ilicită.

Igor Dodon pledează nevinovat și califică dosarul deschis pe numele său drept unul „la comandă”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: