Procuratura a dezvăluit sumele depistate acasă la mama lui Igor Dodon. Este învinuită de complicitate
Full Article 2 minutes read

Procuratura a dezvăluit sumele depistate acasă la mama lui Igor Dodon. Este învinuită de complicitate

Mama fostului președinte al țării, Igor Dodon, a fost citată la Procuratură, pe 15 iulie, pentru a-i fi înaintată învinuirea în săvârșirea infracțiunii de complicitate la îmbogățirea ilicită – dosar în care figurează Igor Dodon, soția sa, Galina Dodon și fratele fostei prime doamne, Petru Merineanu. Potrivit Procuraturii Generale (PG), se întâmplă după ce, în urma perchezițiilor efectuate la aceasta, au fost depistate și ridicate din safeu mijloace bănești în sumă de aproximativ 690 mii lei, peste 17 mii euro și o mie de dolari.

„În rezultatul perchezițiilor la domiciliului mamei ex-președintelui au fost depistate și ridicate din safeu mijloace bănești în sumă de 689 600,00 lei; 17 005,00 Euro și 1000,00 Dolari SUA, proveniența cărora urmează a fi cercetată”, anunță PG.

Potrivit comunicatului, suma de 17 005,00 Euro, depistată la domiciliul mamei învinuitului, se afla chiar într-un plic de hârtie cu sigla unui partid politic, la care a avut apartenență fostul președinte de stat.

După ce socialiștii au criticat decizia procurorilor anticorupție de a o cita pe mama fostului șef de stat la Procuratură, PG a venit cu o reacție, în care menționează că procedura nu atentează la drepturile și libertățile persoanelor, dar au scopul de a oferi posibilitatea martorilor de a relata cele cunoscute în legătura cu faptele anchetate. Potrivit PG, pentru persoanele învinuite, această procedură oferă și asigură realizarea eficientă a dreptului de apărare.

De menționat că, PSRM a emis un comunicat în care au calificat drept „un pas josnic și inuman” citarea mamei lui Igor Dodon la Procuratură. Aceștia au declarat că acțiunea are drept scop să pună presiune asupra partidului.

Amintim că pe 24 mai, Procuratura Generală a anunțat că pe numele lui Igor Dodon a fost deschis un dosar de corupere pasivă, îmbogățire ilegală, trădare de patrie și acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală. Investigația ține de o înregistrare video în care Dodon a primit o sacoșă de la Vladimir Plahotniuc. În dosarul „Kuliok” este vizat și fratele Galinei Dodon, Petru Merineanu, care a fost plasat în arest în Penitenciarul nr. 13, precum și soția fostului șef al statului, Galina Dodon, căreia i se încriminează complicitate la îmbogățire ilicită.

Igor Dodon pledează nevinovat și califică dosarul deschis pe numele său drept unul „la comandă”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: