AUDIO „Dacă nu reușim îți întorc fiecare leu”. Percheziții la un avocat, care a primit €15 mii de la o femeie
Full Article 2 minutes read

AUDIO „Dacă nu reușim îți întorc fiecare leu”. Percheziții la un avocat, care a primit €15 mii de la o femeie

Percheziții la domiciliul, biroul și automobilul unui avocat din Chișinău într-un dosar de trafic de influență. Avocatul a primit 15 mii de euro de la o femeie, după ce i-ar fi spus că ar avea influență asupra unor magistrați și că i-ar putea determina să adopte o decizie favorabilă pe dosarul în care era vizată aceasta. Precizările au fost făcute pe 27 februarie de Procuratura Anticorupție și Centrul Național Anticorupție (CNA). A fost prezentată și o înregistrare audio a discuțiilor celor vizați. 

Procuratura Anticorupție a raportat că un avocat din Chișinău este cercetat penal de procurorii anticorupție și CNA, într-un dosar de trafic de influență, și că la această oră se desfășoară percheziții la domiciliul, biroul și automobilul acestuia din capitală.

Avocatul ar fi pretins de la o inculpată 15 mii de euro, susținând că ar avea influență asupra unor magistrați de la Curtea de Apel Chișinău, pe care i-ar putea determina să adopte o decizie favorabilă pe dosarul în care era vizată femeia și să-l trimită la rejudecare în prima instanță”, au declarat reprezentanții Procuraturii.

Instituția a spus că cei 15 mii de euro, solicitați de avocat, i-au fost transmiși sub controlul CNA.

Ulterior Curtea de Apel Chișinău a emis hotărârea de a restitui dosarul în cauză în prima instanță pentru rejudecare. Bănuitul urmează să fie cercetat în stare de libertate, urmărirea penală fiind exercitată de către Procuratura Anticorupție”, a adăugat Procuratura Anticorupție.

Reprezentanții CNA au prezentat o înregistrare audio cu discuția dintre avocat și femeia vizată.

„Pentru mine aceștia sunt foarte mulți bani”, a spus femeia. „Sunt de acord” a reacționat bărbatul. „Am împrumutat 10 iar 5 sunt ai mei. Eu nu știu cum îi voi întoarce”, a adăugat aceasta. „Ascultă, (…) dacă nu reușim atunci îți întorc fiecare leu”, a comunicat avocatul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: