Autoritățile americane vor schimba condițiile de obținere a vizei Green Card. Despre ce este vorba
Full Article 2 minutes read

Autoritățile americane vor schimba condițiile de obținere a vizei Green Card. Despre ce este vorba

Curtea Supremă din SUA a emis o decizie prin care i-a permis administrației lui Donald Trump să introducă condiții mai severe pentru obținerea vizei Green Card, informează Washington Post, luni, 27 ianuarie. Astfel, noile reguli vizează persoanele care beneficiază de asigurări medicale de tip „Medicaid”, de tichete de masă și de beneficii la cumpărarea unei case. 

De asemenea, persoanele cu probleme grave de sănătate vor obține mai greu un permis de ședere. Potrivit autorităților americane, aceste persoane nu vor putea să-și asigure existența de sine-stătător, nu vor putea frecventa școala și locul de muncă. Lipsa unei asigurări medicale private și cunoștințe insuficiente în limba engleză vor constitui de asemenea, caracteristici negative. Astfel, potențialii imigranți vor trebui să demonstreze că nu vor deveni o povară pentru stat.

Potrivit Washington Post, anual aproximativ 544 de mii de persoane aplică pentru Green Card. Astfel, noile reguli ar putea afecta 382 de mii de oameni.

Menționăm că recent autoritățile americane au introdus interdicții de călătorie pentru femeile însărcinate, care intenționează să nască în SUA, transmite BBC. Pe de altă parte, interdicția nu se aplică pentru femeile care călătoresc în SUA cu alt scop. De exemplu, pentru a vizita rude bolnave sau pentru întâlniri de afaceri.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: