Autoritățile centrale nu vor renunța la raioane. Maia Sandu: „Evident, primarii sunt nemulțumiți”
Full Article 2 minutes read

Autoritățile centrale nu vor renunța la raioane. Maia Sandu: „Evident, primarii sunt nemulțumiți”

Președinta Maia Sandu afirmă că nu autoritățile centrale nu vor renunța la raioane, întrucât această structură este prevăzută în Constituției. Dar, cu toate acestea Parlamentul și Guvernul discută despre cum pot fi schimbate prorogativele Consiliului raional și respectiv, cum se pot aloca resursele altfel, încât să fie mai eficient și mai corect. Declarația a fost făcută pe 16 august în cadrul emisiunii Nordnews Live.

Nu există o soluție ideală. Să vedem dacă în următoarele săptămâni Guvernul poate ajunge la o soluție pe care totuși să o dezbată public și după aceea să o implementeze” a declarat Maia Sandu.

Totodată șefa statului a spus că ineficiența de la nivelul consiliilor raionale, duce la nemulțumire în rândul primăriilor și comunităților pentru că nu se distribuie echitabil banii.

Dacă comparăm Proiectul „Satul european”, el nu merge pe criterii politice. Dacă vă uitați la beneficiari o să găsiți primării care au primari de toate culorile politice sau fără culori politice. Toată lumea plătește impozite și toată lumea merită ca banii din aceste impozite să ajungă pentru dezvoltarea localităților lor. În cazul consiliilor raionale vedem politica guvernelor precedente, când se dau bani după culori politice și evident, primarii sunt nemulțumiți”, a explicat președinta.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: