„Autoritățile interzic aflarea în grupuri mai mari de 3 persoane”. Cum explică PDM absența fracțiunii de la ședința parlamentului

Partidul Democrat a explicat printr-un comunicat de presă din ce motiv deputații formațiunii nu s-au prezentat la ședința legislativului din 2 aprilie. Totodată, reprezentanții partidului au scris că „regretă situația creată astăzi, în plină criză, la parlament de fracțiunile de opoziție”.

„Fracțiunea PDM nu s-a prezentat astăzi la ședință pentru că:
• Măsurile economice au fost discutate anterior cu noi, pe platforma Consiliului Coaliției, fiind elaborate de Ministerul Finanțelor și Ministerul Economiei
• Exercițiul de astăzi (prezentarea asumării) nu presupune sesiune întrebări-răspunsuri, deci nu are rost prezența fizică a deputaților acolo, mai ales că:
• Există riscuri pentru răspândirea virusului, anterior autoritățile interzicând aflarea în grupuri mai mari de 3 persoane
• Nu este rostul expunerii inutile a angajaților aparatului fracțiunii, Parlamentului.

Prin urmare, ținând cont și de faptul că fracțiunea PDM are mulți deputați de circumscripție, care vin din teritoriu la ședință, am convenit împreună cu colegii ca fiecare deputat să decidă singur dacă participă sau nu la ședință”, se arată în comunicat.

Amintim că ședința parlamentului din 2 aprilie, în cadrul căreia urma să fie aprobată angajarea răspunderii de guvern nu a avut loc din lipsă de cvorum. La întrunire s-au prezentat doar 39 de deputați.

Precizăm că premierul Ion Chicu urma să informeze deputații despre măsurile pe care le propune spre adoptare. Este vorba de proiecte de legi privind instituirea unor măsuri de susținere a cetățenilor și a activității de întreprinzător în perioada stării de urgență.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

screenshot

Participarea contra plată? Poliția a documentat cazuri de remunerare la mitingul opoziției din capitală (VIDEO)

Cetățenii prezenți la mitingul organizat pe 26 iulie, în Chișinău, de patru partide de opoziție ar fi primit bani în schimbul participării, fiind vorba de câte 300 de lei. Inspectoratul General al Poliției (IGP) a anunțat, într-un comunicat, că a documentat mai multe cazuri în care manifestanții au fost remunerați, inclusiv două minore de 14 și 17 ani.

Poliția a fixat mai multe cazuri în care s-au oferit și primit mijloace financiare, în schimbul prezenței la miting. Cei 300 de lei promiși la sfârșitul manifestației erau așteptați și de două minore, de 14 și 17 ani, din raionul Criuleni, după ce la telefon au fost convinse de un bărbat să vină la protest, ulterior urmând a fi remunerate financiar. (…) Atât cei care au achitat, cât și cei care au acceptat banii pentru a protesta – vor fi documentați”, se arată în comunicat.

Potrivit IGP, oamenii legii întreprind măsuri pentru a stabili tot spectrul de acțiuni al celor care au încălcat legea.

Poliția susține dreptul la întrunirea pașnică, garantat de lege, însă orice abatere de la cadrul legal-inclusiv influențarea participanților prin recompense materiale-va fi documentată și sancționată conform legislației în vigoare”, a subliniat IGP.

Amintim că Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, Partidul Republican „Inima Moldovei”, Partidul Comuniștilor din Republica Moldova și Partidul „Pentru Viitorul Moldovei”, care și-au anunțat anterior de a crea un bloc electoral pentru alegerile parlamentare din toamnă, au organizat pe 26 iulie, în scuarul Teatrului Național de Operă și Balet din Chișinău, un miting împotriva Partidului de guvernământ Acțiune și Solidaritate (PAS). Manifestanții au scandat lozinci precum: „Moldova fără PAS”, „Demisie” și „Jos dictatura”. Speakerii mitingului – lideri și fruntași a formațiunilor respective – au susținut discursuri anti-guvernare și au lansate mesaje electorale.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: