„Autoritățile interzic aflarea în grupuri mai mari de 3 persoane”. Cum explică PDM absența fracțiunii de la ședința parlamentului

Partidul Democrat a explicat printr-un comunicat de presă din ce motiv deputații formațiunii nu s-au prezentat la ședința legislativului din 2 aprilie. Totodată, reprezentanții partidului au scris că „regretă situația creată astăzi, în plină criză, la parlament de fracțiunile de opoziție”.

„Fracțiunea PDM nu s-a prezentat astăzi la ședință pentru că:
• Măsurile economice au fost discutate anterior cu noi, pe platforma Consiliului Coaliției, fiind elaborate de Ministerul Finanțelor și Ministerul Economiei
• Exercițiul de astăzi (prezentarea asumării) nu presupune sesiune întrebări-răspunsuri, deci nu are rost prezența fizică a deputaților acolo, mai ales că:
• Există riscuri pentru răspândirea virusului, anterior autoritățile interzicând aflarea în grupuri mai mari de 3 persoane
• Nu este rostul expunerii inutile a angajaților aparatului fracțiunii, Parlamentului.

Prin urmare, ținând cont și de faptul că fracțiunea PDM are mulți deputați de circumscripție, care vin din teritoriu la ședință, am convenit împreună cu colegii ca fiecare deputat să decidă singur dacă participă sau nu la ședință”, se arată în comunicat.

Amintim că ședința parlamentului din 2 aprilie, în cadrul căreia urma să fie aprobată angajarea răspunderii de guvern nu a avut loc din lipsă de cvorum. La întrunire s-au prezentat doar 39 de deputați.

Precizăm că premierul Ion Chicu urma să informeze deputații despre măsurile pe care le propune spre adoptare. Este vorba de proiecte de legi privind instituirea unor măsuri de susținere a cetățenilor și a activității de întreprinzător în perioada stării de urgență.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Tudor Mardei | NewsMaker

Primele alegeri locale în Călinești și Leova, după amalgamare: CEC a stabilit data scrutinului

Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit pentru data de 16 noiembrie 2025 organizarea alegerilor locale noi în comuna Călinești (raionul Fălești) și în orașul Leova (raionul Leova). Decizia a fost luată în urma procesului de amalgamare voluntară, prin care au fost comasate mai multe unități administrativ-teritoriale, în vederea consolidării sistemului administrației publice locale.

Astfel, în comuna Călinești, noile alegeri sunt organizate pentru funcția de primar și pentru constituirea unui nou Consiliu comunal. Noua unitate administrativ-teritorială va include localitățile Călinești, Chetriș, Chetrișul Nou și Hîncești. În total, au fost stabilite 13 mandate de consilier comunal.

Pentru orașul Leova, alegerile vizează de asemenea funcția de primar și un nou Consiliu orășenesc, cu 23 de mandate de consilier. Noua unitate va cuprinde orașul Leova și satele Sărata-Răzeși, Sîrma și Tochile-Răducani.

CEC precizează că mandatele actualilor primari și consilieri locali vor înceta la data validării noilor mandate, respectiv la constituirea legală a noilor consilii.

Amintim că, pentru aceeași dată – 16 noiembrie 2025 – CEC a mai stabilit organizarea alegerilor locale noi în alte patru localități: satul Ustia (raionul Glodeni), comuna Natalievca (raionul Fălești), comuna Cremenciug (raionul Soroca) și satul Bașcalia (raionul Basarabeasca).

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: