Autorul alertei false cu bombă de la sediul Moldtelecom a fost găsit. S-a dovedit a fi un tânăr de 20 de ani 
Full Article 2 minutes read

Autorul alertei false cu bombă de la sediul Moldtelecom a fost găsit. S-a dovedit a fi un tânăr de 20 de ani 

Polițiștii au identificat persoana care la 12 iunie curent a anunțat că sediul „Moldtelecom” din mun. Chișinău ar fi minat. Acesta s-a dovedit a fi un tânăr de 20 de ani, originar din Orhei.

Identificarea și localizarea acestuia a fost posibilă datorită măsurilor speciale de investigație ale polițiștilor din Orhei, cu suportul Direcției Analitice a INI al IGP.

Tânărul a fost escortat la Inspectoratul de Poliție din Orhei pentru audieri. Acesta a predat benevol telefonul mobil de pe care ar fi efectuat apelurile.

Poliția anunță că pe acest caz au fost inițiate două cauze penale pentru comunicarea mincinoasă cu bună știință despre actul de terorism.

Legislația penală prevede amendă în mărime de la 27 500 la 42 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 2 ani.

Amintim că pe 12 iunie, în jurul orei 21:35, Inspectoratul de Poliție Centru a fost sesizat prin intermediul serviciului unic 112, precum că clădirea SA „Moldtelecom” de pe bd. Ștefan cel Mare este minată. La fața locului, oamenii legii au constatat că alarma s-a dovedit a fi falsă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: