chisinau.md

„Avem multe de învățat”. Ceban a încheiat un acord de colaborare cu guvernatorul orașului Sankt Petersburg

Primarul general, Ion Ceban și guvernatorul orașului Sankt Petersburg Alexandr Beglov au semnat joi, 29 aprilie, un acord de colaborare (foaie de parcurs) dintre Primăria municipiului Chișinău și Guvernul orașului Sankt Petersburg. Documentul prevede activități comune în domeniul comercial-economic și cel cultural, pentru anii 2021-2024.

Potrivit edilului capitalei, acordul semnat cu administrația orașului de pe Neva reprezentă un progres, atât în privința colaborării dintre orașe, cât și sub aspectul relațiilor bilaterale moldo-ruse.

„Avem multe de învățat de la administrația orașului Sankt Petersburg, atât sub aspectul dezvoltării urbane, cu menținerea aspectului arhitectural-istoric, dar și privind managementul orașului, modernizarea transportului, păstrarea și dezvoltarea patrimoniului cultural. Sunt ferm convins că relațiile dintre orașele noastre se vor dezvolta și mai mult în perioada care urmează”, a mai declarat Ion Ceban.

Tot pe parcursul zilei de astăzi, pretorul sectorului Botanica Diana Guba și șeful administrației raionului Moscova al Sankt Petersburgului au semnat un acord de colaborare între cele două unități administrativ-teritoriale.

Vizita lui Ion Ceban la Sankt Petersburg se va încheia pe 1 mai.

 

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

mediu.gov.md

Pe malul râului Tigheci prinde viață o nouă pădure: au fost plantați puieți pe 9 hectare

Pe malul râului Tigheci, în comuna Cania, au fost plantate 9 hectare de puieți în această primăvară. Anunțul a fost făcut într-un comunicat de Ministerul Mediului.

Potrivit instituției, puieții cresc sănătoși și au atins o rată de prindere de peste 80%.

Noua pădure aduce beneficii atât pentru mediu cât și pentru comunitate: aer mai curat, sol protejat și consolidarea malurilor râului Tigheci, reducând riscul de eroziune și contribuind la protejarea resurselor de apă”, a menționat Ministerul Mediului.

Pentru a proteja noua pădure de eventuale incendii de vegetație, în jurul terenului împădurit, silvicultorii au amenajat fâșii mineralizate – zone de sol curățate complet de vegetație și bine prelucrate. „Aceste zone vor servi ca o barieră de protecție, împiedicând focul să se extindă spre puieți în cazul izbucnirii unui incendiu în apropiere”, a precizat ministerul.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: