Avia Invest critică decizia Poliției de Frontieră de a instala corturi în fața terminalului Aeroportului
Full Article 2 minutes read

Avia Invest critică decizia Poliției de Frontieră de a instala corturi în fața terminalului Aeroportului

Avia Invest, companie care gestionează activitatea Aeroportului Internațional Chișinău, critică decizia Poliției de Frontieră de a instala corturi cu dispozitive de încălzire în fața terminalului Aeroportului. Potrivit unui comunicat emis, administrația Avia Invest spune că decizia, care ar fi fost luată unilateral de Poliția de Frontieră, va duce doar la aglomerări, iar spațiul va putea fi controlat mai puțin eficient din punct de vedere al securității.

Mai mult, potrivit sursei citate, decizia de amplasare a corturilor ar neglija, inclusiv, condițiile meteorologice și de relief. Potrivit sursei, curenții de aer care apar în cazul instalării corturilor nu fac altceva decât să creeze efectul de tunel și ar intensifica, astfel, viteza curenților de aer, „creând un disconfort și mai mare pasagerilor”.

„Ineficiența măsurilor aplicate în prezent sunt deja dovedite. Cozile formate în orele de vârf sunt amplificate si de capacitățile reduse ale poliției de frontieră de a procesa verificările pasagerilor. Iar în momentul în care pasagerii ajung să fie acceptați in terminalul aeroportului fără verificare, pentru a fluidiza aglomerarea, eficiența aparatelor cu raze X este nulă. Faptul că poliția de frontieră lucrează doar la o capacitate de 45 la sută creează impresia că acțiunile organelor de forță sunt intenționate spre a crea disconfort pasagerilor, iar măsurile respective nu vor face decât să-i impună să aleagă zboruri din alte aeroporturi regionale”, anunță Avia Invest.

Menționăm că Poliția de Frontieră a instalat la Aeroportul Internațional Chișinău pentru perioada rece a anului, corturi cu dispozitive de încălzire. În același timp, responsabilitatea de conectare la sursa de energie i se atribuie agentului aeroportuar. În context, oamenii legii au solicitat repetat pasagerilor să vină din timp la Aeroport, cu cel puțin trei ore, pentru a trece operativ toate procedurile de control.

Amintim că de la începutul lunii august curent, pentru asigurarea securității cetățenilor și excluderii riscurilor în acest sens, sunt aplicate un șir de măsuri speciale. La intrarea în Aeroportul Internațional Chișinău este instalat scanerul, fiind efectuat controlul de securitate. La fel, staționarea în fața Aeroportului este interzisă, cu direcționarea autovehiculelor în parcările autorizate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: