Avia Invest critică decizia Poliției de Frontieră de a instala corturi în fața terminalului Aeroportului
Full Article 2 minutes read

Avia Invest critică decizia Poliției de Frontieră de a instala corturi în fața terminalului Aeroportului

Avia Invest, companie care gestionează activitatea Aeroportului Internațional Chișinău, critică decizia Poliției de Frontieră de a instala corturi cu dispozitive de încălzire în fața terminalului Aeroportului. Potrivit unui comunicat emis, administrația Avia Invest spune că decizia, care ar fi fost luată unilateral de Poliția de Frontieră, va duce doar la aglomerări, iar spațiul va putea fi controlat mai puțin eficient din punct de vedere al securității.

Mai mult, potrivit sursei citate, decizia de amplasare a corturilor ar neglija, inclusiv, condițiile meteorologice și de relief. Potrivit sursei, curenții de aer care apar în cazul instalării corturilor nu fac altceva decât să creeze efectul de tunel și ar intensifica, astfel, viteza curenților de aer, „creând un disconfort și mai mare pasagerilor”.

„Ineficiența măsurilor aplicate în prezent sunt deja dovedite. Cozile formate în orele de vârf sunt amplificate si de capacitățile reduse ale poliției de frontieră de a procesa verificările pasagerilor. Iar în momentul în care pasagerii ajung să fie acceptați in terminalul aeroportului fără verificare, pentru a fluidiza aglomerarea, eficiența aparatelor cu raze X este nulă. Faptul că poliția de frontieră lucrează doar la o capacitate de 45 la sută creează impresia că acțiunile organelor de forță sunt intenționate spre a crea disconfort pasagerilor, iar măsurile respective nu vor face decât să-i impună să aleagă zboruri din alte aeroporturi regionale”, anunță Avia Invest.

Menționăm că Poliția de Frontieră a instalat la Aeroportul Internațional Chișinău pentru perioada rece a anului, corturi cu dispozitive de încălzire. În același timp, responsabilitatea de conectare la sursa de energie i se atribuie agentului aeroportuar. În context, oamenii legii au solicitat repetat pasagerilor să vină din timp la Aeroport, cu cel puțin trei ore, pentru a trece operativ toate procedurile de control.

Amintim că de la începutul lunii august curent, pentru asigurarea securității cetățenilor și excluderii riscurilor în acest sens, sunt aplicate un șir de măsuri speciale. La intrarea în Aeroportul Internațional Chișinău este instalat scanerul, fiind efectuat controlul de securitate. La fel, staționarea în fața Aeroportului este interzisă, cu direcționarea autovehiculelor în parcările autorizate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: