Avia Invest: „Procesul de executare care a stat la baza inițierii procedurii de insolvență a fost încetat”
Full Article 2 minutes read

Avia Invest: „Procesul de executare care a stat la baza inițierii procedurii de insolvență a fost încetat”

Procesul de executare care a stat la baza inițierii procedurii de insolvență a companiei Avia Invest a fost încetat. Cel puțin, despre acest lucru se anunță într-un comunicat al Avia Invest.

În acest sens, „administrația Aeroportului Internațional Chișinău solicită autorităților și implicit AAC să-și retragă cererea de chemare în judecată privind inițierea procedurii de insolvență a companiei, ținând cont de faptul că Avia Invest și-a onorat toate obligațiile de plată către AAC și bugetul de stat”, se anunță în comunicat.

„În caz contrar, continuarea acestor acțiuni din partea autorităților ar demonstra încă o dată natura și intenția de a prelua ilegal compania printr-un atac de tip raider în interesul unor grupuri politice”, susține Avia Invest.

Amintim că, pe 18 mai, premierul Ion Chicu a anunțat că guvernul a inițiat procedura de insolvabilitate a companiei Avia Invest, iar conturile acesteia au fost blocate. Șeful executivului a precizat că, potrivit contractului, dacă compania intră în incapacitate de plată, concesionarea aeroportului va fi anulată.

În aceeași zi, directorul Avia Invest a declarat că „în mod artificial se creează o situație în care compania va fi acuzată de faptul că nu și-a onorat obligațiunile contractuale”. Acesta a spus că Avia Invest dispune de resurse financiare pentru a acoperi datoriile curente, însă acești bani sunt blocați.

Ulterior, pe 20 mai, Avia Invest a anunțat că a achitat datoria de 22,6 milioane de lei pe care o avea față de Autoritatea Aeronautică Civilă, „în ciuda acțiunilor fără precedent ale autorităților și dorinței acestora de a acapara compania”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: