Avioanele înregistrate în Belarus nu vor putea intra în spațiul aerian al Ucrainei
Full Article 1 minutes read

Avioanele înregistrate în Belarus nu vor putea intra în spațiul aerian al Ucrainei

Avioanele înregistrate în Belarus nu vor putea intra în spațiul aerian al Ucrainei, începând de sâmbătă, 29 mai, informează Hromandske. O decizie în acest sens a fost luată de guvernul ucrainean.

Instituțiile abilitate din Ucraina urmează să anunțe autoritățile din Belarus despre această decizie.

Pe 26 mai, Ucraina a sistat legătura aviatică cu Belarus. Consiliul de Securitate și Apărare de la Kiev a precizat că toate cursele aviatice vor ocoli spațiul aerian al Belarusului.

Reacția vine după ce, pe 23 mai, autoritățile din Belarus au forțat echipajul unui avion al companiei Ryanair, care efectua o cursă Atena-Vilnius, să aterizeze de urgență la Minsk. În aparatul de zbor se afla fostul redactor al canalului de Telegram NEXTA, cunoscut pentru chemările la protest împotriva lui Alexandr Lukașenko.

Lituania a fost prima țară care a interzis legătura aviatică cu Belarus. Ulterior, Marea Britanie a interzis companiilor aviatice beloruse să zboare în țară, scrie portalul Hromadske.

Pe 24 mai, Uniunea Europeană a decis să-și închidă spațiul aerian pentru aeronavele din Belarus.

Potrivit cotidianului Le Figaro, săptămânal, spațiul aerian al Belarusului era survolat de aproape 2000 de aparate de zbor.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: