Avionul Air Moldova avariat la Moscova a fost privat temporar de Certificatul de Navigabilitate
Full Article 1 minutes read

Avionul Air Moldova avariat la Moscova a fost privat temporar de Certificatul de Navigabilitate

Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) a suspendat Certificatul de Navigabilitate pentru aeronava implicată în incidentul care s-a produs la Aeroportul Domodedovo din capitala Rusiei. 

„La moment se fac verificările de rigoare pentru a constata starea tehnica a aeronavei. În urma incidentului nimeni nu a avut de suferit. În calitate de măsură de asigurare a siguranței zborurilor, AAC a suspendat Certificatul de Navigabilitate pentru aeronava implicată în incident până la implementarea recomandărilor de reparație a producătorului de aeronave Airbus”, se arată în comunicatul AAC.

Adițional la programul de supraveghere anual, în cazul unor evenimente aeronautice, Autoritatea Aeronautică Civilă ectuează inspecții suplimentare a agenților aeronautici.

Precizăm că un avion al companiei Air Moldova a fost implicat într-un accident pe pista de aterizare de la aeroportul Domodedovo, Moscova. S-a întâmplat pe 16 mai, în timp ce în aeronavă nu se aflau pasageri. Compania Air Moldova a precizat că incidentul a avut loc din cauza vântului puternic. La aterizare, coada aeronavei de model Airbus 321, a intrat în contact cu banda de aterizare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: