Coada unui avion Air Moldova, accidentată în timpul aterizării la Moscova. Ce spun reprezentanții Aeroportului Domodedovo? UPDATE
Full Article 2 minutes read

Coada unui avion Air Moldova, accidentată în timpul aterizării la Moscova. Ce spun reprezentanții Aeroportului Domodedovo? UPDATE

Un avion al companiei Air Moldova a fost implicat într-un accident pe pista de aterizare de la aeroportul Domodedovo, Moscova. S-a întâmplat pe 16 mai, în timp ce în aeronavă nu se aflau pasageri. Ulterior, pasagerii au fost îmbarcați și avionul a efectuat un zbor spre Chișinău, unde a aterizat în siguranță. Informația a fost confirmată pe 18 mai de către reprezentanții companiei. 

UPDATE (14:03) Reprezentanții Aeroportului „Domodedovo” au menționat pentru NewsMaker că incidentul a avut loc pe 16 mai și nu pe 17 mai, așa cum cum NM a scris inițial. Reprezentanții instituției au precizat că pilotul a decis să mai facă un cerc înainte de aterizare, după care aparatul de zbor a aterizat în siguranță. De asemenea, aceștia au subliniat că incidentul nu a provocat modificări în orarul zborurilor.

Potrivit companiei, la aterizare, coada aeronavei de model Airbus 321, a intrat în contact cu banda de aterizare. Acest incident s-a produs din cauza vântului puternic, după ce avionul a intrat într-o zonă de microvîrtejuri, din cauza căreia a fost forțat să recurgă la o manevră repetată de aterizare.

Reprezentanții Air Moldova dau asigurări că incidentul este minor, iar în momentul accidentului, aeronava era fără pasageri. Aceștia au fost îmbarcați la Moscova și au aterizat în siguranță la Chișinău.

„Confirmăm faptul că, din cauza restricțiilor asociate pandemiei, zborul 9U171 a fost fără pasageri și a zburat la Domodedovo pentru a transporta pasageri în Moldova. În urma incidentului, toți pasagerii au fost transportați în maximă siguranță. De asemenea, pasagerilor li s-a oferit mâncare și băuturi. Am dori să menționăm că acest incident nu a afectat programul de zbor al companiei. Siguranța pasagerilor noștri este întotdeauna o prioritate!”, au conchis reprezentanții Air Moldova.

Compania Air Moldova susține că a informat Autoritatea Aeronautică Civilă despre incident. În prezent, a demarat o investigație pentru a constata toate circumstanțele producerii incidentului si verificările stării tehnice a aeronavei.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: