BAC 2022: Mai mulți elevi cer să fie acceptate două variante de răspuns la un subiect la engleză
Full Article 2 minutes read

BAC 2022: Mai mulți elevi cer să fie acceptate două variante de răspuns la un subiect la engleză

Peste 3 700 de persoane au semnat o petiție cerând Ministerului Educației și Cercetării și Agenției pentru Curricula și Evaluare să accepte două variante de răspuns la un subiect de la examenul de Bacalaureat la limba engleză. Elevii spun că unul dintre subiecte a avut o formulare confuză și abstractă. 

Cei care au scris petiția fac referire la subiectul de la BAC în care sunt rugați să scrie un articol:  „Write an article about any city/town from an English speaking country but a capital city” (n.r. Scrieți un articol despre orice oraș/localitate dintr-o țară vorbitoare de limbă engleză, cu excepția unei capitale).

Elevii spun că subiectul a avut o formulare confuză și abstractă. 

„Testul este conceput pentru un elev cu nivel mediu. În școală toți învață o traducere a cuvintelor pentru a ajunge la BAC cu cerințe și expresii care de fapt în nivele mai superioare au alte înțelesuri. În jur de 90% din elevi au înțeles capitala, deși lexemul „but” în acest context înlocuia cuvântul „except””, comunică autorii petiției.

Între-un final, elevii cer ca responsabilii să accepte ambele variante de răspuns (atât oraș, cât și capitala).

Până la acest moment, Ministerul Educației nu a comentat situația.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: