Bălți: O șoferiță prinsă beată la volan, către polițistul de patrulare: „Tu ai de gând să vorbești cu mine în limba rusă?” VIDEO
Full Article 2 minutes read

Bălți: O șoferiță prinsă beată la volan, către polițistul de patrulare: „Tu ai de gând să vorbești cu mine în limba rusă?” VIDEO

Șoferița unui automobil de marca BMW a fost înlăturată de la volan, iar mașina a fost ridicată și dusă la parcarea specială. Inspectorii de patrulare au stopat mașina, după ce au sesizat că se deplasa haotic pe o stradă din Bălți. Cazul a fost înregistrat pe 9 ianuarie, aproximativ la ora 07:30.

Potrivit Inspectoratului Național pentru Securitate Publică (INSP) șoferița, a refuzat categoric să fie testată cu aparatul Drager pentru a-i fi stabilit gradul de alcoolemie. La moment aceasta este documentată penal.

Din imaginile video postate de INSP, se vede cum tânăra cere polițistului de patrulare să îi vorbească în limba rusă pe motiv că nu înțelege româna, deși vorbea destul de clar în limba de stat.

„Tu ai de gând să vorbești cu mine în limba rusă. Eu nu înțeleg limba moldovenească?”, se adresa șoferița polițistului de patrulare.

„Coborâți din automobil, vă rog frumos”, a spus în replică inspectorul de patrulare.

Conform legislației, refuzul, împotrivirea sau eschivarea conducătorului mijlocului de transport de la testarea alcoolscopică, de la examenul medical, în vederea stabilirii stării de ebrietate şi a naturii ei, sau de la recoltarea probelor biologice în cadrul acestui examen medical, se pedepsește cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 200 la 240 de ore, în ambele cazuri cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

 

.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: