Bani, apă și mâncare… pentru o zi de protest. Șor, dispus să ofere recompense pentru moldovenii care vor ieși în stradă
Full Article 3 minutes read

Bani, apă și mâncare… pentru o zi de protest. Șor, dispus să ofere recompense pentru moldovenii care vor ieși în stradă

Liderul Partidului „ȘOR”, deputatul fugar Ilan Șor, anunță că este gata să achite drumul până la Chișinău oamenilor care își doresc să participe la protestele organizate de formațiunea politică pe care o conduce, dar care nu au bani pentru transport. Mai mult, Ilan Șor, care este cercetat penal în Republica Moldova pentru spălare de bani, spune că le va cumpăra manifestanților, „din banii lui”, câte o sticlă cu apă și un sandviș.

„Dragii mei, cei care vor să meargă la protest și vor să dea jos acest regim, dar care nu au bani de drum, eu o să găsesc o modalitate de vă ajuta. Voi face în așa fel încât să vă puteți achita drumul până la Chișinău și să vă cumpărați o sticla de apă și un sandviș”, a declarat Ilan Șor.

Amintim că mii de simpatizanți și membri ai Partidului „ȘOR” au ieșit duminică, 18 septembrie, în stradă. Ei au pichetat clădirea Parlamentului și a Președinției, scandând lozinci împotriva președintei țării Maia Sandu și a guvernării PAS. Manifestanții au cerut organizarea alegerilor parlamentare anticipate. Liderul Partidului „ȘOR”, deputatul fugar Ilan Șor, a participat la protest virtual. În intervenția sa, Șor a anunțat proteste continue, până când guvernarea nu va răspunde solicitărilor manifestanților.

Ulterior, manifestanții și-au instalat zeci de corturi în fața Parlamentului. Protestatarii au spus că pun bazele „Orășelului schimbării”, care, potrivit lor, va activa non-stop, până când guvernarea nu își va da demisia, iar în țară nu vor fi organizate alegeri parlamentare și prezidențiale anticipate. NM a scris anterior despre prima noapte petrecută de simpatizanții lui Șor în fața Parlamentului. Atunci reporterul NM a surprins pungi cu mâncare, oferite manifestanților. Acestea conțineau hrișcă, carne și legume.

Între timp, fruntașii formațiunii politice au anunțat proteste anti-guvernare masive în fiecare duminică, la Chișinău. O manifestație a fost programată, inclusiv, pentru ziua de 25 septembrie.

Într-un comentariu pentru NM, președinta țării Maia Sandu a declarat că oamenii „au dreptul să protesteze”, iar instituțiile statului – „să asigure odinea publică” la manifestații. În ceea ce privește organizatorii manifestațiilor, președinta a menționat că suspectează că „există încercarea de a vinde capacitatea de destabilizare a țării”.

Anterior, cu o reacție a venit și vicepremierul Andrei Spînu, care a scris pe Telegram: „Ei, hoții, știu că noi vom merge până la capăt și țara va scăpa de ei”, a scris Spînu, care a cerut publicului să nu „judece oamenii simpli care din diferite motive sunt în stradă”.

Vicepreședintele Parlamentului din partea partidului de guvernământ, Mihai Popșoi, a calificat anterior protestul drept „o încercare de a capitaliza politic nevoile și sărăcia oamenilor”, în timp ce deputatul PAS Dumitru Alaiba a declarat că „agonia” opoziției „abia acum ar începe”. Parlamentarul a dat asigurări că, împreună, Moldova „va trece de ei”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: