Bani pentru raioanele Ștefan Vodă, Ialoveni și Rezina. Guvernul a alocat mijloace pentru lichidarea consecințelor ploilor și a unui incendiu
Full Article 2 minutes read

Bani pentru raioanele Ștefan Vodă, Ialoveni și Rezina. Guvernul a alocat mijloace pentru lichidarea consecințelor ploilor și a unui incendiu

Guvernul va aloca peste 70 mii de lei pentru reparația locuințelor individuale ale mai multor locuitori din raionul Ștefan Vodă,  deteriorate de ploile torențiale și grindina de la începutul lunii iulie. Decizia a fost luată în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale, din 31 iulie, prezidată de prim-ministrul Ion Chicu.  

x

Membrii CSE au examinat un șir de solicitări venite din localitățile afectate grav de calamități naturale. Prin urmare, s-a decis alocarea mijloacelor financiare necesare pentru reabilitarea drumurilor în localitățile Misovca, Costești și Horăști din raionul Ialoveni, dar și acordarea a peste 70 mii de lei pentru reparația locuințelor individuale ale mai multor locuitori din raionul Ștefan Vodă,  deteriorate de ploile torențiale și grindina de la începutul lunii iulie.

Pentru lichidarea consecințelor incendiului produs în clădirea Inspectoratului de poliție din orașul Rezina, Comisia a decis alocarea unui milion de lei din Fondul de Intervenție pentru reparația acoperișului.

Premierul Ion Chicu a declarat că acum prioritară este acoperirea prejudiciilor aduse gospodăriilor individuale și infrastructurii drumurilor de fenomenele meteorologice nefaste. Dar se lucrează intens și pe segmentul agricol.

„Cel mai mare număr de solicitări de despăgubiri rămâne a fi cel din domeniul agriculturii. Astăzi vom definitiva Regulamentul privind repartizarea celor 200 de milioane de lei alocați de Guvern în acest sens. De aceea, solicit colegilor din cadrul instituțiilor responsabile ca efectuarea plăților către agenții economici afectați să se facă cât mai rapid”, a punctat prim-ministrul.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: