„Banii se împart, uneori, de politicienii iresponsabili și corupți”. Președinția a semnat un acord de parteneriat cu CALM
Full Article 2 minutes read

„Banii se împart, uneori, de politicienii iresponsabili și corupți”. Președinția a semnat un acord de parteneriat cu CALM

Maia Sandu a semnat pe 1 februarie un acord privind edificarea și dezvoltarea parteneriatului între președintele Republicii Moldova și Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM). În cadrul unui briefing de presă, șefa statului a menționat că așteptările față de primari sunt mari. 

Președinta țării a menționat că documentul pune bazele unei colaborări de durată între președinție și administrația publică locală. Maia Sandu a menționat că oamenii vor să aibă apă la robinet și canalizare, locuri de muncă și drumuri reparate, iar primarii trebuie să soluționeze problemele.

„Din păcate, primarii, de ani de zile, se confruntă cu o problemă majoră. Atunci când banii statului colectați din impozitele plătite de locuitorii tuturor localităților se împart, uneori, de politicienii iresponsabili, corupți, pe nedreptate. Unele localități primesc bani pentru dezvoltare, iar altele nu primesc. Am văzut asta și atunci când a fost adoptat la miez de noapte bugetul statului”, a declarat Sandu.

De cealaltă parte, președinta CALM a atras atenția că este pentru prima oară când este semnat un astfel de acord de colaborare.

„Am vorbit despre acele momente când adesea primarii erau nevoiți să iasă în stradă și să-și ceară drepturile. Mă bucur că am reușit să discutăm despre problemele importante ale comunității autorităților locale. Ne dorim multă muncă în comun, eficiență și mai puțină birocrație. Sperăm că acest acord va veni în beneficiul autorităților locale și cetățenilor”, a spus  președintele CALM, Tatiana Badan.

La data de 1 februarie, în Republica Moldova, este marcată „Ziua autonomiei locale și a lucrătorului din administrația publică locală”.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: