Bărbații din Transnistria sunt recrutați mai activ în armata rusă? Precizările Biroului de reintegrare
Full Article 2 minutes read

Bărbații din Transnistria sunt recrutați mai activ în armata rusă? Precizările Biroului de reintegrare

Ex-deputatul Platformei Demnitate și Adevăr (DA) Alexandr Slusari susține că procesul de recrutare al cetățenilor din stânga Nistrului în armata rusă s-ar fi intensificat în ultima perioadă. Cel puțin asta reiese din mesajul postat de Slusari pe care l-ar fi primit din regiunea transnistreană. Contactat de NM, reprezentanții Biroului politici de reintegrare au declarat că, deocamdată, Biroul nu dispune de date în acest sens. Totuși, potrivit lor, va fi dispusă verificarea informațiilor și luate toate măsurile legale care se impun.  

Potrivit postării lui Slusari, cetățenii din stânga Nistrului sunt invitați să se alăture serviciului militar pe contract în Forțele Armate ale Federației Ruse. În scrisoarea pe care susține că ar fi primit-o din Transnistria, Slusari spune că ar fi recrutați tineri de la 19-40 ani, cetățeni ai Federației Ruse, fără antecedente penale, cu studii la zi. Tinerilor li s-ar promite, conform postării, un salariu mediu de 30 mii ruble rusești, îmbrăcăminte, pachet social complet, rații alimentare si asigurarea cu locuințe oficiale.

„După încheierea primului contract, deveniți membru al sistemului de economii și ipoteci al Forțelor Armate din Federația Rusă, lunar, primind suplimentar în contul dvs. de la 25 mii de ruble rusești”, se arată în mesajul pe care fostul parlamentar susține că l-ar fi primit din Transnistria.

„Din câte înțeleg, procesul de recrutare în armata rusă în Transnistria s-a intensificat enorm. Nimeni nu ascunde că acești mercenari vor merge la război cu Ucraina. Apare întrebare cine tensionează situația în regiune?”, se întreabă, la rândul său, Alexandr Slusari

Contactat de NM, reprezentanții Biroului politici de reintegrare au declarat că pe linia de competență a Biroului nu dispun de notificări, comunicate sau date veridice care ar susține declarațiile fostului parlamentar. „Vom sesiza autoritățile naționale competente în vederea verificării informațiilor respective și dispunerii măsurilor legale ce se impun a fi întreprinse”, au mai comunicat reprezentanții Biroului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: