Bărbații ucraineni, apți de război, au interdicția de a se apropia de frontiera cu Moldova și România
Full Article 2 minutes read

Bărbații ucraineni, apți de război, au interdicția de a se apropia de frontiera cu Moldova și România

Cetățenii ucraineni cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani, care pot fi recrutați pentru a participa la război, au interdicția de a se apropia la o distanță mai mică de cinci kilometri de frontiera cu Republica Moldova și România, potrivit unui ordin semnat de șeful Serviciului de Stat de Frontieră din regiunea Cernăuți, informează Agerpres, citată de Digi24.

Potrivit sursei citate, măsura a fost luată pe fondul creșterii îngrijorătoare a numărului de cazuri de persoane care încearcă să părăsească țara, pentru a nu se înrola în armată. Potrivit ordinului, este interzisă „intrarea persoanelor pe o fâșie de teren desemnată de-a lungul frontierei de stat, inclusiv în scopuri turistice, recreative, pescuit, cu excepția: persoanelor care locuiesc sau lucrează permanent sau temporar în hotarele acesteia, cu condiția să dețină autorizația corespunzătoare eliberată de detașamentul de frontieră; proprietarii de terenuri situate în fâșie, cu condiția să dețină autorizația corespunzătoare eliberată de detașamentul de frontieră”.

De asemenea, Poliția de Frontieră din Cernăuți a interzis circulația autovehiculelor în zona de graniță, cu excepția celor care se află în punctele de trecere a frontierei. Restricțiile sunt valabile pe raza localităților de frontieră Selyatynsk, Beregometsk, Krasnoilsk, Chudeysk, Petrovetsk, Suchevensk, Kamianetsk, Hlybtsk, Tereblechansk, Taraşansk, Hertsaivsk, Vancikovetsk, Mamalygivsk, Livenetsk, Kelmeneţk, Sokiryansk, Vaşkovetsk, Cernăuţi, Dnistrovsky, Vyzhnytsky din regiunea Cernăuți.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: