Bărbatul arestat la Aeroport, în timp ce încearcă să ducă o fată în Turcia, să se prostitueze, plasat în arest pentru 20 de zile
Full Article 2 minutes read

Bărbatul arestat la Aeroport, în timp ce încearcă să ducă o fată în Turcia, să se prostitueze, plasat în arest pentru 20 de zile

Bărbatul de 35 de ani, originar din Chișinău, reținut pentru proxenetism de către procurorii PCCOCS, a fost plasat în arest preventiv pentru 20 de zile. Acesta activa în calitate de taximetrist și interacționa cu victimele racolate pentru practicarea prostituției.

Potrivit informațiilor, din luna decembrie a anului 2022 suspectul împreună cu alte persoane din Moldova, care la moment se află peste hotarele țării, ar fi racolat prin intermediul rețelelor de socializare mai multe tinere și le-au convins să se prostitueze contra unor sume de bani în Antalya, Turcia.

Acesta ar fi promis femeilor cu vârste cuprinse între 20 și 25 de ani, sume între 50 și 100 de euro pentru un client, iar jumătate din banii primiți reveneau suspecților.

La data de 12 ianuarie, bărbatul a fost reținut în timp ce se deplasa cu una dintre tinere spre punctul de trecere al frontierei de stat, Aeroportul Internațional Chișinău și care trebuia să ajungă în Turcia.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza articolului 220 din Codul Penal al Republicii Moldova. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de „Proxenetism” se pedepsesc cu închisoare de la 4 la 7 ani.

În ceea ce-i privește pe cei doi deținuți care dirijau schema, aceștia au vârste de 22 și 26 de ani. Cei doi își ispășesc pedepsele pentru furt, precum și pentru tâlhărie și viol – primul deja de 2 ani (2,5 ani rămași până la eliberare) și respectiv de 7 ani (6 ani până la eliberare).


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: