Bărbatul care a scris pe porțile Ambasadei Rusiei la Chișinău „Putin – ucigaș” a vorbit despre cele întâmplate 
Full Article 2 minutes read

Bărbatul care a scris pe porțile Ambasadei Rusiei la Chișinău „Putin – ucigaș” a vorbit despre cele întâmplate 

Împotriva cetățeanului rus care a scris pe porțile Ambasadei Rusiei de la Chișinău „Путин Убийца” (n.r: în traducere „Putin – ucigaș”) a fost deschis un dosar penal. Bărbatul, reținut anterior pentru 72 de ore, scrie pe o rețea de socializare că a fost eliberat.

Pe Facebook, cetățeanul rus s-a referit la acțiunea sa de la Ambasada Rusă de la Chișinău.

„Dacă v-ați gândit cine este nebunul care a scris adevărul pe porțile ambasadei rusești „Putin – ucigaș”, a arborat un steag alb-albastru-alb și a tras în consulat, nu vă distrugeți creierii, am fost eu”, a scris bărbatul.

El a mai spus că a fost eliberat pe propria răspundere, iar împotriva lui a fost deschis un dosar penal pentru vandalism

Menționăm că Ambasada Federației Ruse de la Chișinău a fost vandalizată în noaptea din 7 octombrie. Un bărbat, în vârstă de 40 de ani, originar din Rusia, este acuzat că a lansat petarde și focuri de artificii în apropierea clădirii și că ar fi scris pe porțile de la intrarea în sediul misiunii diplomatice mesajul „Путин Убийца” (n.r: în traducere ,,Putin – ucigaș”).

Ambasada Federației Ruse la Chișinău a venit cu o reacție. Misiunea diplomatică a catalogat actul drept „o acțiune ostilă”, care ar fi fost înfăptuită în „complicitate cu autoritățile”. Ambasada a cerut tragerea la răspundere a celor vinovați și și-a exprimat speranța că astfel de acțiuni nu se vor mai repeta pe viitor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: