„Basarabia este ţara mea”. Traian Băsescu va depune actele pentru redobândirea cetăţeniei Republicii Moldova
Full Article 1 minutes read

„Basarabia este ţara mea”. Traian Băsescu va depune actele pentru redobândirea cetăţeniei Republicii Moldova

Fostul președinte al României a anunțat pe 1 decembrie că intenționează să redobândească cetățenia Moldovei. „Basarabia este țara mea”, a spus Băsescu într-o emisiune la RomâniaTV.

„Dodon mi-a luat cetățenia, dar sper că Maia Sandu mi-o va înapoia”, a spus Băsescu și a adăugat că este gata să treacă din nou prin procedura de obținere a cetățeniei moldovenești.

Reamintim că fostul președinte al României Traian Băsescu și soția sa au primit cetățenia moldovenească în noiembrie 2016 prin decretul fostului președinte al Moldovei Nicolae Timofti. În unul dintre primele sale decrete prezidențiale, Igor Dodon l-a deposedat pe Traian Băsescu de cetățenia sa moldovenească. Băsescu a făcut recurs împotriva decretului lui Dodon în instanță, apoi la Curtea de Apel și Curtea Supremă de Justiție. CSJ din 7 noiembrie 2018 a respins plângerea lui Băsescu pentru restabilirea cetățeniei.

În cadrul unei conferințe de presă din 30 noiembrie, președintele ales Maia Sandu a spus că nu poate anula decizia CSJ, însă Băsescu însuși poate solicita din nou cetățenia moldovenească, în conformitate cu legea.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: